Om de daken van scholen, theaters, bibliotheken en sportclubs te voorzien van zonnepanelen start de regionale Rabobank een actie. De bank heeft twee ton beschikbaar gesteld om haar leden te laten stemmen welke organisatie de helft van de investering daarin terug krijgt. Er zijn in de regio Amstel & Vecht in totaal zeven kanshebbers, waaronder Museum JAN en de hockeyverenigingen Myra en NIC in Amstelveen.

Omdat de Rabobank een coöperatie is, zijn er leden. Die kunnen allemaal tot 31 maart online stemmen via de Rabo-app.

Vergroenen

In de regio Amstel & Vecht hebben zeven verenigingen en stichtingen (uit Amstelveen, Ouderkerk, Abcoude, Muiden en Weesp) zich aangemeld. Voor de school, bibliotheek of het buurthuis met de meeste stemmen betaalt Rabobank dus 50% van de aanschaf- en installatiekosten. “Zo helpt de bank de maatschappelijke gebouwen te verduurzamen en de gebouwde omgeving te vergroenen”, zegt directeur Ugur Pekdemir.

 Duurzaamheid

Rabobank wil volgens hem een bijdrage leveren aan een duurzame en leefbare regio. En daarom investeert hij een deel van het coöperatief dividend, een fonds om de regio te versterken, in het verduurzamen van maatschappelijke gebouwen. “Maatschappelijke gebouwen zijn de centrale punten van jouw directe leefomgeving”, vind Pekdemir. “Zonnepanelen op de daken maakt de leefomgeving dus direct duurzamer. Het unieke is dat je als lid van Rabobank me bepaalt welke maatschappelijke gebouwen hiervoor in aanmerking komen.”

Leden van Rabobank kunnen dus tot 31 maart stemmen welke bibliotheek, school of theater de bank gaat helpen met het plaatsen van zonnepanelen. Alle informatie nalezen kan op rabo-zonnepanelen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.