Amstelveners in o.a. de Schildersbuurt, Waardhuizen, Westwijk, de Amstelzijde en veel andere plekken zijn doende om Oekraïners te hepen op de een of andere manier. Zij zamelen goederen en geld in voor de door de door Rusland ontketende uitermate gedupeerden. Vandaag is er ook een landelijke actiedag voor bankrekening 555, waaraan alle omroepen meewerken.

“Hartverwarmend dat Amstelveen en heel Nederland altijd klaar staan als de nood echt aan de man is”, zegt wethouder Herbert Raat op zijn weblog.

Campagne

Binnen het college van B&W is inmiddels afgesproken de gemeenteraad voor te stellen als gemeente iets te doen voor mensen on Oekraïne die hulp zo nodig hebben. Maar raadsleden en kandidaat voor die functie zijn ook bezig met een verkiezingscampagne. “Dit geeft nu echt een dubbel gevoel”, zegt Raat, ook refererend aan de wandeling door het Amsterdamse Bos die zijn VVD zaterdag hield met kandidaten en inwoners. “Het was een geweldige zonnige middag in het bos, maar elk gesprek ging al snel weer over die vreselijke nare oorlog in de Oekraïne en wat we kunnen doen”, herinnerd Raat zich.
Hij claimt dat de VVD altijd heeft gepleit voor opvang in de regio van vluchtelingen van oorlog. “Maar deze oorlog is onze regio”, voegt hij er aan toe. “Het betekent dat wij onze verantwoordelijkheid nu nemen.” Burgemeester Tjapko Poppens leidt komende maanden het steentje dat Amstelveen bijdraagt aan vluchtelingen uit Oekraïne.

4 REACTIES

  1. Alweer een VVD-praatje op het AmstelveenBlog van Johan Bos.

    “Onafhankelijke en pluriforme media zijn een cruciale voorwaarde voor een democratie, want burgers moeten zich breed kunnen informeren en een mening vormen en niet alleen geconfronteerd worden met de staatspropaganda. Een democratie kan niet zonder onafhankelijke media en zonder onafhankelijke media is er nooit een democratie.”
    (Annemarie van Gaal, column in de Telegraaf van 7 maart 2022.)

    Dit zal me wel weer een boos mailtje van JB opleveren waarin hij mij voor gek verklaart. Doet hij dat ook bij anderen die zich kritisch uitlaten over de VVD, wethouder Raat of de partijdigheid van dit forum?

  2. Ik wil niets afdoen aan de ellende van de Oekraïners, maar als ik het bereidheid zie om 50.000 van deze mensen op te nemen en de kak die je ziet in de Tweede Kamer om een stel Afghanen die Nederland indertijd hebben geholpen en 100 vluchtelingen uit kamp Moira ( ook in onze regio)die daar al tijden in de meest ( bewust)erge omstandigheden zitten, vind ik het verschil dat men maakt schrijnend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.