Ook van Internationale Vrouwendag proberen diverse partijen politieke winst voor de gemeenteraad te halen. De SP bijvoorbeeld, die dat overigens zelf constateert. Het treft voor sommige partijen ook wel dat dinsdag 8 maart ook acht dagen voor de verkiezingen valt.

“Maar daar waar andere partijen het kennelijk moeilijk hebben met het vinden van goede vrouwelijke kandidaten voor de gemeenteraad heeft de SP enkele échte ‘powervrouwen’ die graag het SP-geluid willen laten horen in de raad”, zegt de SP. Die andere partijen staan dinsdag ook op de biologische markt, waar trouwens de burgemeester koffie gaat uitdelen. Hij geeft niet bepaald een stemadvies, maar zegt wel dat iedere Amstelvener er goed aan doet te gaan stemmen.

Genderneutraal

D66 ging er bij de vorige verkiezingen prat op de enige vrouwelijke lijsttrekker te hebben in de persoon van Maaike Veeningen, die overigens razendsnel haar verworven zetel inwisselde voor het wethouderschap in Almere, dat nu eenmaal beter betaalt, omdat het een grotere gemeente is dan Amstelveen. Overigens vermeldde de partij toen in het verkiezingsprogramma voor genderneutrale toiletten te zijn, wat een beetje haaks stond op de seksegerichte propaganda, waarmee zioj de verkiezingen inging. Nu heeft zij weer een vrouw, Floor Gordon, als lijsttrekker, maar maakt met die sekse geen extra reclame, wat trouwens beter past bij een partij die nadrukkelijk zegt geen enkel onderscheid te maken tussen welke sexsuele voorkeur, nationaliteit, geloof of ras ook.

Trots

De SP zegt er nu trots op te zijn in de bovenste regionen van de kandidatenlijst drie vrouwen te hebben staan, hoewel de lijsttrekker een man is: Patrick Adriaans. De vrouwen, die volgens de SP hun sporen hebben verdiend in de partij zijn Nora Fakirni, Wil Roode en Sahra Awad. Wil Roode blies deze als raadsperiode hoog van de toren als burgerraadslid (wel lid van een raadscommissie maar niet van de gemeenteraad) in de commissie Burgers en Samenleving op het gebied van het sociale domein. Verreweg de meeste mensen kennen haar door vrijwilligersactiviteiten voor o.m. Voedselbank en SP-Hulpdienst. Zij zet zich volgens de SP al jaren in voor mensen die moeite hebben om rond te komen en helpt ze ‘de weg te wijzen binnen het oerwoud van wetten en regeltjes van overheden’.

Alleenstaande moeder

Ook Sahra Awad (foto onder) werkt voor de SP-Hulpdienst. Zij is inmiddels hét aanspreekpunt geworden voor de Eritrese en Ethiopische gemeenschap in Amstelveen. Hoewel zelf van Somalische afkomst weten vluchtelingen uit Eritrea en Ethiopië haar te vinden met hun vragen en problemen, zegt de SP. Die helpt zij als cliëntondersteuner en ziet er bijvoorbeeld op toe dat er een tolk beschikbaar is voor mensen die de Nederlandse taal nog onvoldoende machtig zijn.  Nora Fakirni (foto boven) staat als nummer twee op de kandidatenlijst, is alleenstaande moeder en heeft het initiatief genomen om haar buurt rondom de Eleanor Rooseveltlaan veiliger te maken voor de kinderen. Ook de actie voor een speeltuin in de buurt kreeg de nodige aandacht.

1 COMMENT

  1. Zeer vreemd dat de hr. Johan Bos totaal niets naar buiten heeft gebracht over de bijna rechtszaak die de gemeente aan zijn broek had gehad betreffende het zetten van een burgerraadslid van de SP in haar hoedanigheid van een lid van de SP- hulpdienst op een agressie lijst.
    Zelfs het Parool en Amstelveenweb hebben hier aandacht besteed.
    Misschien aan de aandacht van de hr. Bos ontschoten?????????

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.