Zelden is politiek gezellig. Zaterdag was dat wel zo, toen een delegatie van de VVD, waarbij (kandidaat-) raadsleden, een wandeling door het Amsterdamse Bos maakte. Daar bleef het bij, terwijl andere partijen driftig campagne voerden om kiezer ervan te overtuigen dat zij vooral dáár op moesten stemmen. “Ach, de meeste keuzes zijn toch gemaakt, mag je hopen”, zei een VVD’er.

De partij doet wel mee aan debatten en een verkiezingsmarkt, maar niet echt van harte, liet een van de actieve leden zich ontvallen. Onderweg werd wel met de verslaggever over politiek gepraat. Maar bewegen was kennelijk op dat moment belangrijker. Even weg van het geweld, dat politieke partijen elkaar in verkiezingstijd aandoen, net overigens goeddeels steeds dezelfde munitie. Wat opviel was het grote aantal honden, dat VVD’ers meevoerden.

Klimaat

De VVD voert bedachtzaam uit, waar anderen over schreeuwen, bleek uit de woorden van raadslid Victor Frequin. “Wij zijn niet tegen maatregelen die nodig zijn voor het klimaat van morgen, maar bekijken hoe wij die het slimst en betaalbaar voor iedereen kunnen nemen.” Hij herhaalde ook dat het percentage koopwoningen in Amstelveen ver onder het landelijke gemiddelde ligt. “Daar willen we graag wat aan doen.” Maar hij ziet wel dat andere partijen alleen sociale huurwoningen willen. Volgens zijn partij is dat geen oplossing, omdat vooral de middengroepen nu het kind van de rekening worden.

En toen was er koffie….

4 COMMENTS

  1. “Daar bleef het bij, terwijl andere partijen driftig campagne voerden om kiezer ervan te overtuigen dat zij vooral dáár op moesten stemmen… De VVD voert bedachtzaam uit, waar anderen over schreeuwen, bleek uit de woorden van raadslid Victor Frequin.”

    Dit onderdeel van de VVD-campagne werd mogelijk gemaakt door de lokale journalistiek.

  2. Wie heeft die foto’s gemaakt? Op één daarvan staat de verslaggever gezellig te glunderen maar op de tweede is hij niet te zien. Vond hij (terecht) dat een journalist afstand moet houden tot zijn onderwerp?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.