Tijdens de Landelijke Opschoondag, zaterdag 19 maart, gaan vrijwilligers de wijken in om zwerfafval te verzamelen. Tussen 10.00 en 12.00 uur start de zwerfvuilactie op verschillende locaties in Amstelveen. De inloop start om 09.45 uur met koffie/thee/fris en taart. Na afloop is er de mogelijkheid om na te praten tot 12.30 uur.

Meedoen aan de Landelijke Opschoondag kan door een e-mail te sturen naar: duurzaamamstelveen@gmail.com, met vermelding van hoeveel personen men komt en wat u voorkeurlsocatie is om te starten. Die laatste zijn: Villa Randwijck, Westend, De Meent, Huis van de Wijk Elsrijk, Alleman, Operabuurt, Buurtkamer Keizer Karelpark en De Bolder. De wijk Bovenkerk start om 14 uur bij restaurant Silversant. Opruimmateriaal ontvangt men bij de start.

Opruimpakket lenen

Inwoners die regelmatig zwerfafval willen opruimen, kunnen voor langere tijd bij de gemeente een opruimpakket lenen bestaande uit een grijper, een houder voor een afvalzak en een setje handschoenen. Aanmelden graag via het aanmeldformulier op www.amstelveen.nl/zwerfafval. Een medewerker neemt contact op voor het afhalen van het opruimpakket.

Amstelveners die veel zwerfafval zien liggen, kunnen dit bij de gemeente melden via www.fixi.nl of met de Fixi-app. De Fixi-app kunt u downloaden in de App Store of Play Store. Men kan ook op werkdagen ook bellen naar (020) 540 49 11. De gemeentemedewerkers ruimen het zwerfafval dan op.

2 COMMENTS

    • Flauwekul, in mijn buurt is meestal redelijk opgeruimd. Ja, na die afgelopen stormen lag er veel zwerfvuil in de tuinen, maar dan kan niemand wat aan doen. De gemeente was volop bezig met omgewaaide en gevaarlijke bomen, waarvan de meeste nu al zijn opgeruimd en verzaagd. Zeuren is ook een vak hoor. En natuurlijk heb je op plekken waar veel mensen komen en een markt wordt gehouden meer zwerfvuil.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.