Dinsdag 22 maart gaat de voorstelling ‘Allemaal of Niemand’ van Lonneke Dort in première in schouwburg Amstelveen. Ze is er na hard werken helemaal klaar voor, zegt ze.

Haar tweede cabaretprogramma gaat over niets bijdragen aan de wereld, gadgets, voelen dat je leeft en niet meer weten hoe tonic smaakt omdat er steeds gin in zit.

Schurend

In ‘Allemaal of Niemand’ geeft Lonneke Dort ruimte aan al haar grillige en schurende observaties waarin één ding zeker is: als we gaan, dan gaan we met z’n allen. Zij won in 2011 het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival en het Utrechts Cabaret Festival, studeerde in 2015 af aan de Koningstheateracademie in Den Bosch en won in 2017 het Amsterdams Kleinkunst Festival (AKF).

‘De AKF jury prees Dort om haar sterke teksten en intrigerende persoonlijkheid. Er gaat een heerlijk soort gevaar van haar uit. Ze heeft een geheel eigen stijl. Haar grove, behoorlijk cynische teksten zijn de ene keer grappig – zoals in een aanklacht tegen extraverte mensen – en de andere keer indringend – zoals in een lied over vluchtelingen.’ (Theaterkrant)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.