Burgemeester Tjapko Poppens loopt beweegt zich van het ene 60-jarige bruidspaar naar het andere. Daar zijn media nooit welkom, maar achteraf stuurt de gemeente volstrekt nietszeggende persberichten, waarin de paren zich doorgaans onthouden van opmerkingen over verleden, heden en toekomst

Vorige week bezocht de burgemeester de ‘heer en mevrouw’ Van Heteren-Wiersum (foto onder) en woensdag ‘de heer en mevrouw’ Born-Zegwaard,(foto boven). Voornamen en voorletters hebben de bruidsparen kennelijk niet, althans de geheimzinnigheid van de gemeente gaat zover dat men die niet wil noemen.

Twee dochters

Het echtpaar Van Heteren-Wiersum vierde op 28 februari hun 60-jarig huwelijk en het paar Born-Zegwaard op 2 maart. Bij beide ging de burgemeester langs om te feliciteren en bloemen aan te bieden. Het huis van het bruidspaar Van Heteren-Wiersum stond al vol bloemen met felicitaties van familie en vrienden, meldt de gemeente. Het paar woonde in Aalsmeer, maar nu met veel plezier in Bovenkerk, wil de gemeente kwijt. En verder: ‘Mijnheer en mevrouw zijn nog vitaal en wonen zelfstandig. Ze hebben twee dochters.’

Born

Ook over het bezoek dat Poppens woensdag aan Born-Zegwaard bracht, is de gemeente uiterst spaarzaam met informatie. Overigens bestaat het loodgietersbedrijf Born nog steeds. ‘Beiden zijn geboren in Nieuwer-Amstel en dus geboren en getogen Amstelveners. Eerst woonden ze op de Beijerenlaan. Daar had mijnheer Born zijn loodgieterszaak’ zegt de gemeente dan ook. En dat ze al weer 56 jaar met veel plezier in de Koen van Oosterwijklaan wonen. ‘Ze konden de burgemeester veel vertellen over de groei van de stad’ zegt de gemeente verder. Wat zij hebben verteld over die groei mag niemand weten….

1 COMMENT

  1. Is m.n. dat echtpaar Born niet interessant voor de VHA. Ik denk dat zij veel te vertellen kunnen hebben over Amstelveen. Vooral omdat zij met hun loodgietersbedrijf de ontwikkeling van onze stad ten volle hebben meegemaakt?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.