Ook de VVD doet me in het koor van partijen dat het verkiezingslied aanheft. De (op dit moment) grootste coalitiepartij wil kwijt dat het kandidaat-raadslid Elisa de Marco het initiatief deelde van ondersteunende leerkracht Olivia Meinst, die vorige maand via denkmee.amstelveen.nl liet weten een natuurspeeltuin te wensen. Meinst is moeder van twee kinderen.

En Elisa De Marco ervaart als moeder van jonge kinderen naar haar zeggen al langer dat er in Amstelveen gewoon niet genoeg uitdagende speeltuinen zijn. “Zeker voor iets oudere kinderen is er te weinig. Het wordt tijd dat we dit gaan oplossen,” zegt zij.

Plek voor ouders

Volgens de VVD missen veel Amstelveense ouders een plek waar zij met hun kinderen elkaar in een natuurspeeltuin kunnen ontmoeten. ‘Een plek voor ouders waar ze zicht hebben op de speelplek en elkaar kunnen ontmoeten onder het genot van koffie en eventueel een gezonde snack’, meent de fractie. ‘Een veilige kindvriendelijke speelplek met veel groen, gratis toegankelijk. Dat is wat initiatiefneemster Oliva Menist voor ogen heeft.’ Olivia: “Het bericht plaatste ik donderdagochtend en binnen een paar uur meldde Elisa De Marco zich bij mij met het aanbod om te helpen. Heel leuk! Dat er veel animo is voor het plan is duidelijk. Binnen een dag had ik al meer dan 100 handtekeningen verzameld.” Slim van Meinst de suggestie in verkiezingstijd te plaatsen en de VVD bij de komende raadsverkiezingen de grootste wil blijven.

Zij maakt zich volgens kandidaat (en burgerraadslid) Jet Smit zich sterk voor voldoende speelgelegenheid en meer groen in de wijken. “Dit is een burgerinitiatief waarbij een creatieve speelomgeving wordt gecombineerd met het toevoegen van groen en dat ondersteunen we als VVD natuurlijk van harte”

Op foto van links naar rechts Olivia Menist, Semmi, Elisa de Marco, Mila en Jet Smit 

 

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.