Een nieuwe gemeente op de grens van Amstelveen, namelijk in het voormalige Christelijk Lyceum Buitenveldert aan de Cuserstraat (tegenwoordig CSB), begint aanstaande zondag om 10.30 uur. Het is een vestiging van de megakerk uit Veenendaal ‘Mozaiek0318’ rond (gospel)zanger Kees Kraayenoord die later ook voorganger werd.

Dart de Veenendaalse kerk, die officieel Mozaïek0318 heet, ook in de regio Groot-Amsterdam begint onder de naam ‘Mozaïek020’ betekent primair concurrentie voor de evangelische gemeenten in de omgeving, zoals Crossroads in het HWC (voorheen in het AC), CAMA in De Bolder en de oudste Pinkstergemeente van Nederland in Buitendeldert. Maar de ervaring leert dat ook uit de reformatorische kerken veel leden overstappen naar de meer muziek in de liturgie proppende megakerk.

Jezus Kunstenaar

Voorganger van de Amsterdamse kerk is Joël Boertjens. Die zegt iedereen er echt welkom is ‘zoals men is.’ Boertjens: “Wij geloven dat iedereen met zijn of haar gebrokenheid een deel mag zijn in een prachtig Mozaïek waar Jezus de kunstenaar van is.” Op de stadsgrens van Amstelveen hoopt men elke zondag diensten te houden. De opening van de Amsterdamse vestiging is onderdeel van een reeks lokale nieuwe kerken. Volgens de organisatoren is een evangelische beweging ontstaan ‘uit het succes van de online diensten in coronatijd.’ Want gedurende de coronacrisis werden streamingdiensten uitgezonden.

Welkom

Mozaiek0318 in Veenendaal groeide in tien jaar uit tot een kerk waar wekelijkse duizenden bezoekers samenkwamen. Door corona kwamen de fysieke diensten vrij abrupt tot een einde en was de kerk genoodzaakt, zoals trouwens heel veel kerklen, creatief te zijn. “Vrij snel werd omgeschakeld naar kwalitatief hoogstaande online kerkdiensten die wekelijks vele tienduizenden views kregen uit het hele land”, zegt de organisatie. “Hieruit ontstond de wens in verschillende delen van het land ook lokaal kerken te stichten met de visie die Mozaiek uitdraagt: ‘Welkom zoals je bent’. De diensten van Mozaiek020 zijn elke zondag van 10:30 tot 12:00 uur in de aula van CSB Amsterdam aan de De Cuserstraat 3 in Amsterdam.

Bezoekers worden vanaf 10:00 uur welkom geheten met koffie en thee. De kinderen hebben ook een programma.

3 REACTIES

  1. Een hippe kerk met lange baarden en spijkerjasjes.

    Ben ik als agnost ook welkom? Mag ik openlijk de wonderen die Jezus zou hebben verricht in twijfel trekken? Hoef ik mij niet aan dogma’s te houden? Zijn homoseksuelen ook welkom en kun je vrij van mening verschillen over wat er in de bijbel staat?

    Dan is het misschien het overwegen waard, al vraag ik me af of je dan niet beter vrijmetselaar kunt worden 😂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.