Schouwburg Amstelveen verdubbelt dit weekend het door bezoekers gedoneerde bedrag. Het sluit zich aan bij de actie van Nederlandse theaters voor Oekraïne.

Het zegt diep geschokt te zijn door de ontwikkelingen in Oekraïne en zich grote zorgen over te maken over de gevolgen van de grootscheepse vijandelijkheden jegens de inwoners van dat land.

Solidair

Om solidariteit te tonen en om medeleven en steun te betuigen, komt de sector in het weekend van 4, 5 en 6 maart in actie. Er vindt een inzameling plaats voor de inwoners van de Oekraïne.

Schouwburg Amstelveen roept, net als vele theaters, via een mail aan haar bezoekers van dit weekend op een donatie te doen, specifiek voor het Les Kurbas Academic Theater in Lviv, dat nu op grote schaal vluchtelingen opvangt en hen vervolgens de grens over helpt, nu het geen voorstellingen kan vertonen. De donaties van dit weekend worden door de schouwburg verdubbeld. Die donaties betreffen de opbrengsten van o.a. de voorstellingen van Trijntje Oosterhuis en Johan Derksen.

NOS Journaal
Bekijk hier het item over de hulp die het Les Kurbas Academic Theater biedt in het NOS Journaal van 28 februari jl (item over het theater start op 7″15).

Kijk voor meer informatie op www.schouwburgamstelveen.nl/oekraine.

Foto van Les Kurbas Academic Theater. Foto: Eric Feijten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.