Steeds gekker worden de wapens van de partijen in de verkiezingstrijd om te proberen hun fracties in de gemeenteraad zo groot  mogelijk te maken. D66 gooit er nu de complimentendag voor de Amstelveense Kinderopvang tegenaan.

Het was dinsdag de ‘nationale complimenten dag’. Bijna niemand merkte dat, maar D66 Amstelveen greep die aan ten behoeve van de lokale verkiezingen. Nou ja, formeel om ‘een groot compliment te maken aan het adres van de Amstelveense Kinderopvang’. Wethouder en lijsttrekker Floor Gordon vindt de kinderopvang onmisbaar in het leven van kinderen en hun ouders. “Pedagogische professionals leggen de basis voor een kansrijk leven van alle kinderen.”

Personeelstekort

Alle kinderopvanglocaties in Amstelveen ontvingen deze complimenten per handgeschreven kaart. Lijsttrekker Floor Gordon en nummer 6 op de kandidatenlijst Heidy Knol brachten de complimenten én een taart persoonlijk over aan de medewerkers van kinderdagverblijf Mirakel, waar ook Thari Zijp, Lisa Dijkstra en Desiré van der Laan.

Volgens Heidy Knol is de kinderopvang een belangrijke maar bescheiden sector. “Ondanks pandemie en forse personeelstekorten gaan de deuren elke dag weer open,” zegt ze.

Jeugdschermers

Ook wegens Nationale Complimentendag bezocht wethouder Frank Berkhout (Jeugd en óók D66) de Jeugdbescherming regio Amsterdam. Zoals gebruikelijk zonder de media en het persbericht bereikte hen later omdat het via de gemeente en niet dus via zijn partij werd verzonden.

Jeugdbeschermers zijn volgens de gemeente goud waard voor kinderen die in een onveilige situatie zitten. Daarbij werken ze vaak onder zware omstandigheden mede door corona en personeelstekorten.

“Jeugdbeschermers verdienen echt een heel groot compliment”, zegt Berkhout. “Ze hebben één van de zwaarste banen en moeten hun werk vaak onder lastige omstandigheden uitvoeren. Daar heb ik groot respect voor.”

Eén van de jeugdbeschermers vertelde dat ze zich ‘echt gezien’ voelde door deze actie. Naast Jeugdbescherming regio Amsterdam, werden ook andere jeugdbeschermers die voor Amstelveen en Aalsmeer werken in het zonnetje gezet. Zij ontvingen een taart met een bedankbrief van de wethouder. Jeugdhulpverleners die bij de gemeente zelf werken, kregen op deze dag ook een blijk van waardering voor hun inzet.

4 REACTIES

  1. Als Floor nu eens met goede huisvesting aan komt voor het personeel. Daar heb je meer aan dan een domme taart. Dan zullen de tekorten ook minder zijn.

  2. Er zijn meer mensen die een huis willen, dus de opmerking van Frank snap ik niet, maar D66 denkt hier misschien mee te scoren, goedkoop en ondoordacht!

    • Daar valt weinig aan te snappen, beste Mart. Er zijn nu eenmaal in de maatschappij cruciale beroepen , zoals in de zorg, ( weet u wel ,die mensen waarvoor we nog hebben geklapt, maar in klappen kunnen ze niet wonen) ,kinderopvang, onderwijs, politie enz. die niet zo best betalen en die afhankelijk zijn van de soc sector of net iets daarboven en daar heeft D66 geen bal aan gedaan. Integendeel, ze heeft er zelfs aan meegewerkt dat 2000 woningen uit de soc sector zijn getild de laatste jaren en onbetaalbare appartementen zijn gebouwd. Je hebt niets aan alleen maar mensen met hoge lonen, want die anderen zijn net zo hard nodig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.