AmstelveenSport houdt maandag 21 maart (10 uur) een zogeheten Saskia van der Meer Wandeling. Van der Meer is een oud medewerker van de organisatie, maar wandelt ook zelf mee.

Gekozen kan worden voor verschillende afstanden: 4, 6 of 8 kilometer. De start vindt plaats bij Atletiek Vereniging Startbaan om 10 uur. Als acht kilometer te lang is, kan men aanhaken bij de wandeling op twee opstapplaatsen: 10:30 uur bij Silversant in Bovenkerk en 11:15 uur bij A.S.V. De Poelster aan de Doorweg 21.

Fietsmaatjes

Van der Meer heeft zich negentien jaar ingezet voor de Amstelveense sport, en bekend van haar werk voor projecten als ‘Fietsmaatjes’, ‘Elke Stap Telt’, ‘Jump In’ en ‘Groep 6 On The Move’. Met die projecten maakte ze zowel de jeugd als ouderen op verschillende manieren enthousiast om te gaan bewegen.

“De laatste jaren richtte ik me vooral op ouderen en kwetsbaren. In diverse wijken zijn we wandelgroepen begonnen,” vertelt zij. “Daarmee wilden we mensen op een laagdrempelige manier in beweging krijgen. Het sociale aspect was daarbij heel belangrijk. Het is leuk om te zien dat veel van deze wandelgroepen nog bestaan. Bijvoorbeeld in de wijk Bankrashof-Kostverloren. Na het wandelen drinken de deelnemers samen een kopje koffie bij Alleman. Ik hoop dat veel mensen meelopen op 21 maart en dat deze wandeling uitgroeit tot een jaarlijks terugkerende activiteit.”

Bij het afscheid van AmstelveenSport in 2021 kreeg Saskia de wandeling, die dus haar naam draagt, ‘cadeau’.  “Er is geen tijdsdruk, dus iedereen kan meedoen!” zegt zij.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.