Het afvalbrenstation op bedrijventerrein Legmeer is van zondag af (6 maart) elke zondagmiddag van 12 tot 16 uur open (met uitzondering van de feestdagen). Volgens de gemeente is een proef daarmee geslaagd en was het de laatste tijd al om de week op zondag open.

Er is nu voldoende opgeleid personeel en daarom wordt de openstelling permanent, meldt de gemeente.

Gekoesterde wens

Vanaf maart 5 maart af kunnen inwoners dus elke zondagmiddag hun grof afval, (bouw- en huishoudelijk afval) naar het Afvalbrengstation brengen aan de Grutterij 26. D66 zal dat als muziek in de oren klinken, omdat die partij het geregeld voorstelde en voorstander is van de vierentwintig uur economie. Ook volgens wethouder Floor Gordon van Afvalbeheer (D66) gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. “We verbeteren hiermee onze dienstverlening permanent aan onze inwoners en verminderen naar verwachting het grof afval dat naast ondergrondse containers wordt geplaatst in het weekeinde,” zegt ze.

Vorig jaar brachten Amstelveners in totaal 187.681 keer onder meer hun grof huishoudelijk-, klein chemisch afval en hout en karton naar het Afvalbrengstation,  9.729 meer bezoeken dan in 2020. Door elke zondagmiddag open te gaan, verwacht de gemeente een betere spreiding van het aantal bezoekers in het weekeinde en daarmee een snellere dienstverlening.

Bakfiets

Het is mogelijk om kosteloos een elektrische bakfiets te lenen voor het vervoer van grof afval. Als het niet lukt grof huishoudelijk afval weg te brengen, kan de gemeente op afspraak om dat – tegen betaling – aan huis op te halen. Voor inwoners met een Amstelveenpas is dat één keer in de twee maanden voor een kubieke meter grof afval gratis. Bij het bezoek kan Amstelveners gevraagd worden naar een legitimatie. Meer informatie staat op amstelveen.nl/afval.

Openingstijden

Het Afvalbrengstation is maandag tot en met zaterdag van 8.30 uur – 16.00 uur open, plus elke zondagmiddag van 12:00 – 16:00 uur met uitzondering van feestdagen. Omdat het zaterdag vaak erg druk is, geeft de gemeente de tip dan vóór 14.00 uur of op zondagmiddag te komen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.