Later dan eerder gepland (wegens corona) gaat de tentoonstelling ter gelegenheid van de tachtigste verjaardag van Sjoukje Dijkstra er dan toch van komen. Die wordt georganiseerd door De Vereniging Historisch Amstelveen (VHA) en gehouden in haar gebouw aan Orion 19A.

De expositie begint op zondag 6 maart, duurt tot 3 april en is op zaterdagen en zondagen van 14.00 uur tot 17.00 uur te bekijken.

Lezing

Het gaat om schaatsen in en rond Amstelveen. Sjoukje haalde haar Olympisch en Europees goud toen zij als kunstschaatster in Amstelveen woonde, bij haar ouders. De tentoonstelling is georganiseerd in samenwerking met stichting ‘De Poolster’, die zich bezighoudt met schaatscultuur en -historie. Er worden onder andere attributen uit de privécollectie van Sjoukje Dijkstra getoond en uit de collecties van Jos Pronk, Marnix Koolhaas, Frits Locher, Bert Lassche en van de Amstelveense schaatsvereniging ‘De Poelster’.

Ook wordt aandacht geschonken aan het schaatsen in Amstelveen en nabije omgeving. De tentoonstelling is gratis voor leden en niet-leden betalen € 2.50.

Er wordt tijdens de expositie ook een lezing over Sjoukje Dijkstra en schaatsen in en om Amstelveen gegeven op donderdag 10 maart (20.00 uur) door Jos Pronk en Marnix Koolhaas.
Ook daar hebben leden gratis toegang en kost het voor niet-leden € 2,50. Tevens kan dan de tentoonstelling over Sjoukje Dijkstra worden bezichtigd.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.