De winnaar van tv-programma ‘We Want More’ (SBS6), folkzanger Robin Borneman, treedt zaterdag (12 februari) op in P60 om een mix van roots, blues, folk en filmmuziek uit Nederland te laten horen. Zijn show begint om 20.30 uur.

In 2021 nam Borneman deel aan We Want More en imponeerde met zijn versie van Adele’s ‘Skyfall’, zodat hij de finale bereikte en daarin een cover van ‘Soldier On’ van Di-rect liet horen, waarmee hij de winst binnenhaalde.

Folklore
Met het in 2019 uitgebrachte ‘Folklore III: The Cradle Tree’ voltooide hij zijn ‘Folklore’ drieluik, waarvan deel I en II in respectievelijk 2015 en 2017 verschenen. ‘Folklore’ is een ambitieus folk-/roots-project en vertelt het verhaal van een reiziger zonder naam die op zoek is naar zijn identiteit. Hoewel muzikaal duidelijk één geheel, hebben de drie delen ieder een eigen karakter. Deel I is vooral avontuurlijk en experimenteel, deel II bovenal duister en zwaar en deel III is liefdevoller en universeler. De trilogie is met zijn eigen band én met behulp van bevriende muzikanten uit de band Navarone, opgenomen in de studio van Wouter Budé.

Bekend in Amerika
Voorafgaand aan de Folklore trilogie bracht Borneman in eigen beheer zes albums uit. Landelijke aandacht kreeg hij met het zesde daarvan: ‘Home’ (2012). Er werden bij een groot aantal winkels in het land evenveel of zelfs meer exemplaren daarvan verkocht dan van veel gerenommeerde bands: een nieuwe folk/roots ster was geboren. In 2013 werd hij, via een Tom Waits cover, opgemerkt door het Amerikaanse (hard)rock-orkest Trans Siberian Orchestra en ingelijfd als zanger van één van de grootste stadionacts van Amerika. Sindsdien speelde hij jaarlijks gedurende twee maanden – in november en december – zo’n 60 stadion shows voor gemiddeld 20.000 bezoekers per concert. Kaarten voor de show, die zonder maatregelen kan doorgaan, kosten €16,50 (incl. servicekosten) en zijn beschikbaar via: www.p60.nl/12-02-2022/robin-borneman. Alles over een bezoek aan P60 op www.p60.nl/jouw-bezoek

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.