Door bewoners is al eerder geklaagd over het gevaarlijke verkeer op de Eleanor Rooseveltlaan, maar nu heeft ook PvdA-raadslid Arnout nam den Bosch zich ermee bemoeid en er donderdag in de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur vragen over gesteld. Volgens hem wordt daar zo hard gereden dat men kan wachten op het volgende ongeval. De partij wil dat er snel maatregelen worden genomen om het verkeer langzamer te laten rijden.

Eleanor Rooseveltlaan is een brede, rechte weg waar 50 gereden mag worden, maar loopt ook door een woonwijk, beseft Van den Bosch. “Kinderen moeten er oversteken op weg naar school of een speeltuintje.”

Zonder resultaat

De Eleanor Rooseveltlaan is volgens hem ingericht alsof het een doorgaande weg is, terwijl de Beneluxbaan er nog geen 100 meter naast ligt. “Wat mij betreft duidelijk dat er wat moet gebeuren. Deze gevaarlijke situatie moet opgelost worden voordat het een keer echt mis gaat.” Bewoners van de Eleanor Rooseveltlaan storen zich er aan dat zij al heel lang proberen de gemeente te overtuigen van de noodzaak om maatregelen te nemen, maar tot nu toe zonder enig resultaat. Wethouder Rob Ellermeijer zei donderdag dat verbeteringen in voorbereiding zijn, maar dat dit meer tijd kost dan gedacht.

Zebrapaden

Zorgen over de verkeersveiligheid zijn er op meer plaatsen in het sterk op de auto gerichte Amstelveen. Dat leidt volgens de PvdA tot luchtvervuiling en geluidsoverlast, maar ook tot onveilige situaties voor voetgangers en fietsers. Daar is de Eleanor Rooseveltlaan een voorbeeld van. De Partij van de Arbeid zegt al langer te pleiten voor maatregelen op onveilige plekken, onder meer voor een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur op de Beneluxbaan. Arnout van den Bosch denkt verder war gevaarlijke locaties betreft aan verkeersdrempels, zebrapaden en vluchtheuvels.

4 COMMENTS

 1. “Zorgen over de verkeersveiligheid zijn er op meer plaatsen in het sterk op de auto gerichte Amstelveen. Dat leidt volgens de PvdA tot luchtvervuiling en geluidsoverlast, maar ook tot onveilige situaties voor voetgangers en fietsers.”

  Je zou bijna op de PvdA gaan stemmen!

  Ondertussen wordt te hard (‘sportief) rijden aangemoedigd in de media. Doe daar eens iets tegen. Zie:

  https://photos.app.goo.gl/gFws3TrBAU8dEGNp7

  • Met uitzondering van de SP, die ook buiten verkiezingstijd de wijken ingaan als ze denken dat er iets speelt. Ik haal hier enkel de woorden aan van de hr. Raat (VVD) die zelfs heeft beweerd dat de SP heel goed wist wat er in de wijken speelde , terwijl iedereen weet dat de SP en VVD geen innige politieke vriendjes zijn. 😂😂

 2. Neem dan meteen het gedeelte Westelijk Halfrond dat in het verlengde ligt mee.

  Zelfde situatie. Ook een lang stuk weg waar heel hard gereden wordt. Plaats drempels.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.