De regionale coöperatieve Rabobank zegt een actieve bijdrage te willen leveren aan een duurzamere leefomgeving door onder meer de energietransitie te versnellen. Rabobank in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) investeert daarom een deel van haar winst in het verduurzamen van maatschappelijke gebouwen in de lokale omgeving. Op doe manier helpt de bank deze regio verder te ‘vergroenen’, zegt ze. De organisaties achter de panden – zoals scholen, musea, bibliotheken, theaters, clubhuizen en buurthuizen – kunnen zich tot en met 14 februari aanmelden.

Leden en bestuursleden van de Rabobank Amstel & Vecht, gevestigd in het Stadshart, kunnen vervolgens stemmen en zo bepalen welke maatschappelijke gebouwen Rabobank helpt te verduurzamen door middel van zonnepanelen.

Leefomgeving

Voor de winnaars betaalt de bank de helft van de kosten voor aanschaf en installatie. Zo zorgen we samen voor een groenere omgeving en een lagere energierekening voor maatschappelijke verenigingen en stichtingen, zegt Rabobankdirecteur  Ugur Pekdemir. “Maatschappelijke gebouwen zijn de centrale punten van de directe leefomgeving van mensen. Zonnepanelen op deze daken maakt de leefomgeving dus direct duurzamer. Het unieke is dat je als lid van Rabobank mee bepaalt welke maatschappelijke gebouwen hiervoor in aanmerking komen”.  Er is al een verscheidenheid aan gebouwen aangemeld, zoals dat van Hockey Vereniging Myra in Amstelveen, het Dorpshuis Landsmeer en Jeugdland Haarlemmermeer. De voorwaarden voor deelname en antwoorden op veel gestelde vragen zijn te vinden op www.rabo-zonnepanelen.nl

Op de foto Ugur Pekdemir

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.