De glazen platen op rotondes boven de Amstelveenlijn worden vervangen. Met die vervanging van het hekwerk begint men maandag 7 februari. Er komen hekken met spijlen om het zicht voor verkeersdeelnemers te verbeteren.

Het hekwerk op de rotondes was bedoeld om te voorkomen dat voetgangers in de dieper gelegen rijbanen of trambaan kunnen vallen. Maar na aanleg van de rotondes bleek dat de glazen beplating die was gekozen bij vochtig weer beslaat.

Veiliger

Bij de nieuwe hekwerken zijn de spijlen zo ver als mogelijk uit elkaar gezet, zodat automobilisten goed zicht op langzaam verkeer hebben en er geen beperking is bij vochtig weer. De glazen platen die niet langs de rijbaan zitten, blijven in tact.

“De gemeente liet vorig jaar onderzoek doen naar de verkeersveiligheid op de nieuwe rotondes,” zegt wethouder Rob Ellermeijer van Verkeer en Vervoer. “Eén van de aanbevelingen was een deel van de glazen beplating te vervangen om het zicht op het langzaam verkeer te verbeteren. Een ander advies waren snelheidsremmende maatregelen. Extra bebording, drempels en het verhogen van de voetgangersoversteek zijn reeds doorgevoerd. Daarnaast is bij de noordelijke rotondes één rijrichting voor fietsers ingesteld.”

Start bij Sportlaan

De werkzaamheden beginnen bij de rotonde Sportlaan. Omdat er met een hoogwerker gewerkt wordt is de noordzijde van de rotonde op maandag 7 februari afgesloten van 09:00 tot 16:00 uur. De zuidzijde is afgesloten op dinsdag 8 februari van 09:00 tot 16:00 uur. Eind februari starten de werkzaamheden bij de rotondes Kronenburg en Zonnestein.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.