Wethouder Floor Gordon (Economische Zaken) heeft symbolisch de vlag gehesen bij ‘Het Wapen van Amstelveen’ om te vieren dat de horeca weer open kan. Zij is naar haar zeggen heel blij dat restaurants, cafés, theaters, musea en bioscopen weer open mogen.
Althans voor theaters tot tien uur ’s avonds en tot een maximaal aantal bezoeker van 1250. Dar is voor sommige evenementen niet te doen.  Het gebeurt zelfs dat van  de 600 zitplaatsen er maar tweehonderd mogen worden bezet, wegens de verplichting anderhalve meter afstand tussen de bezoekers aan te houden.

Natte horeca

Maar voor de horeca ligt dat kennelijk anders. Gordon vindt dat alle topt nu toe verboden sectoren het de afgelopen periode moeilijk hebben gehad met de complete sluiting. “Vooral de zogenaamde ‘natte horeca’, met vooral cafés waren lang helemaal gesloten.” Nog steeds gelden er momenteel beperkingen, geeft ze toe. “Maar er is nu perspectief met opening tot 22.00 uur en we zijn hoopvol dat we op de weg zijn naar volledige opening. En ja, bij de gemeente bestaat er een grote behoefte aan een meer voorspelbaar perspectief en een langere termijn agenda.”

Fonds

Intussen blijven blijft de gemeente binnen haar mogelijkheden de Amstelveense ondernemers steunen, zegt Gordon. “Uit het Stimuleringsfonds Lokale Economie, het hulpprogramma Back-on-track en de nieuwe subsidieregelingen voor de controle van coronatoegangsbewijzen en duurzame terrasverwarming. Ondernemers kunnen hiervoor kijken op amstelveen.nl./ondernemen.”

Foto-onderschrift: Wethouder Floor Gorden (economische zaken) hijst samen met Marcel kunst en Theo Konijnenberg van het Wapen van Amstelveen de vlag voor de horeca

4 COMMENTS

  1. Zou tante Floor wat betreft de horeca wel eens verder kijken dan de belangen van diverse partij- of coalitiegenoten, want ik zie haar in de pers alleen maar in het Oude Dorp of Stadshart, maar zelden of nooit in restaurants of café‘s elders in de stad.

  2. Ja hoor weer een wethouder op de foto die door de gemeente aangeleverd is geworden.
    Het lijkt er op dat deze mensen een dagtaak hebben aan het op foto’s poseren, de ene keer bij een eerste paal dan in het bos met honden, hij lijkt wel of ik naar een serie van Koot en de Bie aan het kijken ben, wethouders kijk eens in de spiegel en vraag jezelf af waar je mee bezig bent!

  3. Die wethouders doen daarbij alsof het geld uit hun eigen zak komt.

    Als belastingbetalers betalen wij mee aan de herverkiezingscampagne van de coalitie die graag aan de macht wil blijven.

  4. Zoals ik al vaker zeg, kijk naar wat de partij waar je op wil stemmen de afgelopen jaren heeft gedaan en niet was ze beloven, dan krijg je een goed beeld!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.