De lokale omroep RTV Amstelveen heeft een nieuwe voorzitter. Dat is Peter le Cuivre, die Roel Smit in die functie opvolgt. Een ander nieuw bestuurslid van de stichting RTVA is Michel van Schouten. De bestuursleden Dirk Landsaat (secretaris) en Harmen Spreen (penningmeester) blijven.

Het bestuur is dus voor de helft vernieuwd. Hans Steenvoorden en Paul Termeulen traden onlangs af. Hans Steenvoorden is ook voorzitter van Stadsdorp Elsrijk en was dat tien jaar lang (tot 2005) van de PvdA in Amstelveen.

AAN!

Tegen het oude bestuur keerde zich een groep vrijwilligers, die vervolgens voor zichzelf begon en de lokale omroep AAN! stichtte. Daar zag de gemeente meer in. Zij drong aan op bestuurlijke vernieuwing, die ook het Programma Beleidsbepalend Orgaan (PBO) moest omvatten. Op voorstel van wethouder Rob Ellermeijer besloot de gemeenteraad een negatief advies uit te brengen bij het Commissariaat voor de Media, waardoor de licentie voor radio en tv naar stichting AAN! zou gaan.

RTVA zou niet aan gemeentelijke criteria voldoen, maar deed dat kennelijk wel aan die van het Commissariaat. Overigens is nooit duidelijk geworden of AAN! dan wel aan die gemeentelijke criteria voldeed.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.