De gemeente meet tot 10 februari de parkeerdruk in een aantal woonwijken waar nu vrij parkeren geldt. “We willen weten of de parkeerdruk toenam en of er eventueel betaald parkeren met vergunning moet worden ingevoerd”, zegt wethouder Floor Gordon.Betaald parkeren met vergunning geldt op steeds meer plekken in Amstelveen. “We zien dat Amstelveners steeds moeilijker hun eigen auto voor de deur kwijt kunnen. Het wordt steeds drukker. Bovendien kunnen er onveilige situaties ontstaan als er veel auto’s door de woonstraten rijden op zoek naar een gratis parkeerplek”, legt Gordon uit.

Olievlek

Als gevolg van de invoering van betaald parkeren met vergunning kan sprake zijn van zogenoemde olievlekwerking. “Dit houden we in de gaten in de aangrenzende wijken”, zegt Gordon. “Maar we doen deze metingen ook vanwege signalen van bewoners die hun auto niet meer kwijt kunnen en overlast ervaren van vreemdparkeerders. Mochten de metingen aanleiding geven voor de invoering van betaald parkeren doen we dit om de woonwijken leefbaar, bereikbaar en veilig te houden. De auto is in Amstelveen geen melkkoe.”

De nieuwe parkeerdrukmetingen worden uitgevoerd in gebieden die grenzen aan wijken waar nu al betaald parkeren geldt. Als blijkt dat de parkeerdruk te hoog is kan ook in deze gebieden betaald parkeren met vergunning worden ingevoerd.

Op de foto: meetgebieden

3 REACTIES

  1. Lekker objectief die metingen als de gemeente ondertussen wekenlang allerlei groen plaatst op parkeerplekken die daardoor onbruikbaar zijn. Zo kan ik ook betaald parkeren invoeren!

  2. De auto is in Amstelveen geen melkkoe – volgens mevrouw Floor Gordon en dat is inderdaad correct, maar de eigenaren van de auto’s wel..

    • Wat een gezeur allemaal zeg! Wat kost nu zo’n vergunning in verhouding tot alle kosten van een auto. Zeiken en zeuren is ook een beroep, zeg!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.