Wethouder Rob Ellermeijer sprak vrijdagochtend met Bewonersgroep Westwijk Amstelveen. Omwonenden van het Westwijkplein maken zich volgens de bewonersgroep en de winkeliersvereniging zorgen over de veiligheid, omdat fietsers, e-bikes en scooters over het plein rijden. Dit zou leiden tot onveilige situaties voor winkelende voetgangers.

De bewonersgroep wil dat het plein een voetgangersgebied wordt en is een initiatief gestart op de gemeentelijke site www.denkmee.amstelveen.nl “Het is altijd goed om te zien dat bewoners betrokken zijn en initiatief nemen om de veiligheid in hun wijk te verbeteren”, zegt Ellermeijer. De gemeente onderkent de situatie op het Westwijkplein en onderzoekt nu welke passende maateregelen genomen kunnen worden.

Dichtbij

“We zien dat mensen zo dicht mogelijk bij de ingang van een winkel de fiets of scooter willen parkeren. Ook kiezen fietsers vaak de kortste weg en fietsen met de nodige snelheid over het plein en brengen zo voetgangers op het plein in gevaar”, zegt Ellermeijer. Daarom onderzoekt de gemeente naar haar zeggen passende maatregelen, waaronder het verplaatsen van de fietsenrekken naar de randen van het plein, zodat het winkelend publiek vanaf daar verder te voet gaat.

3 COMMENTS

 1. Het Stadsplein is altijd een voetgangersgebied geweest en toch worden scooters hier sinds jaar en dag gedoogd.

  Ondanks herhaalde verzoeken om handhaving van het uitdrukkelijke scooterverbod weigert de ‘wethouder’ Handhaving dat te doen omdat het in strijd zou zijn met de stad die wij wensen.

  Zodoende ‘mogen’ de jeugdige scooterrijders van hem over het voetpad langs de bibliotheek tot in de ingang van het winkelcentrum rijden. Lopen is voor watjes die de Stadspleinregels respecteren.

  Dat de scooters hinderlijk zijn voor het winkelende publiek en voor de spelende kinderen is voor het gemeentebestuur en de gemeenteraad nooit een reden geweest om iets aan deze onwenselijke situatie te doen. Daardoor faalde mijn klacht bij de Nationale Ombudsman.

  Ik wens de omwonenden en bezoekers van het Westplein meer succes dan wij mochten hebben.

  • Vroeger spraken alleen heersende koningen over “wij” als ze ik bedoelden. Blijkbaar heeft deze gewoonte zich uitgebreid tot 1 stadshartbewoner.

 2. Piet, ik ben geen winkelende bezoekers, geen wandelaars op het voetpad naar de hoofdingang van het winkelcentrum die moeten uitwijken voor scooters en ook geen spelende kinderen op het Stadsplein. Op grond van de borden ‘Voetgangersgebied’ en ‘Stadspleinregeks’ mogen zij rekenen op afwezigheid van scooters en motorfietsen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.