De gemeente krijgt van het Rijk om het door te geven aan de betrokkenen € 233.899. Dat geld is bestemd voor de gemaakte kosten wegens het controleren van coronatoegangsbewijzen. Het gaat dus naar horeca, evenementen, culturele instellingen en sportorganisaties.

Het Rijk heeft eenmalig geld beschikbaar gesteld voor die controle. Bezoekers van onder andere horeca, evenementen, culturele instellingen en sport werden vorig jaar verplicht bij toegang een geldige QR-code te tonen.

Aanvragen

De locaties die coronatoegangsbewijzen moesten controleren komen nu dus in aanmerking komen voor een financiële bijdrage, ter bestrijding van de kosten die de controle net zich meebracht. Amstelveen stelt het van het Rijk gekregen geld via een subsidieregeling beschikbaar aan de getroffen sectoren. De subsidie is vanaf volgende week aan te vragen.

“We zien en horen allemaal hoe moeilijk de horeca, cultuur en sport het al langere tijd hebben. Wij vinden het belangrijk hen waar mogelijk te ondersteunen”, zegt wethouder Floor Gordon (Economische Zaken). “We zijn ervan overtuigd dat alle kleine beetjes nu helpen. Met deze eenvoudige subsidieregeling kunnen we horecaondernemers, cultuur- en sportinstellingen een steuntje in de rug geven.”

Regeling

De gemeente Amstelveen heeft vorige jaar met horeca en andere organisaties besproken of er behoefte was om van deze rijksmiddelen extra personeel in te huren voor de toegangscontroles. Daar bleek op dat moment geen behoefte aan. Om de middelen zo goed mogelijk te besteden is nu deze tijdelijke subsidieregeling in het leven geroepen. Vergelijkbare regelingen zijn in andere gemeenten al ingevoerd.

De subsidie heeft betrekking op de periode 22 september tot en met december 2021 en is van volgende week af aan te vragen tot 15 maart van dit jaar. Op basis van een rekentool kan er digitaal een aanvraag worden gedaan. De regeling wordt zo ingericht dat de aanvraag en toekenning eenvoudig en spoedig verloopt, zegt de gemeente. Er zijn twee rekentools. Eén voor commerciële bedrijven met betaald personeel, zoals de horeca, en één rekentool voor organisaties met vrijwilligers, zoals sportverenigingen.

Meer informatie staat vanaf volgende week op www.amstelveen.nl/ondernemen (onder meer onderwerpen).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.