Tijdens de Nationale Voorleesdagen 2022, van 26 januari tot en met 5 februari, organiseert de Bibliotheek Amstelland op maandag 31 januari (19.30 tot 20.30 uur) een geheel gratis webinar over interactief voorlezen aan kinderen van 0-6 jaar.

Voorlezen is niet alleen leuk, maar ook heel goed voor de taalontwikkeling van een kind.

Vroeg beginnen

Voorlezen prikkelt de fantasie, verhoogt de saamhorigheid en is een rustpunt in de dagelijkse activiteiten. Als kinderen al heel jong op een prettige manier kennismaken met (voor)lezen, draagt dit bij aan een goede taalontwikkeling, verhaalbegrip én de woordenschat van het kind. “Je kunt eigenlijk niet vroeg genoeg beginnen”, zegt de bieb, die natuurlijk het bezig zijn met boeken leuk én gezellig voor de kinderen vindt.

Gesprek

“Bij interactief voorlezen ga je nog een stapje verder: je gaat dan een gesprek aan met het kind over het verhaal. Dat maakt het voorlezen nog leuker én waardevoller”, zegt de bibliotheek. “Het webinar zal worden gegeven via Zoom. Wie zich heeft aangemeld, ontvangt een ZOOM-link om online deel te nemen aan het webinar. Aanmelden kan tot 31 januari 12:00 uur.

Meer informatie op de website: www.debibliotheekamstelland.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.