De organisatie Mantelzorg & Meer organiseert weer een online training ‘Omgaan met dementie’ op 27 januari en 3 februari (19.30 tot 21.30 uur). Wie zich aanmeldt via info@mantelzorgenmeer.nl (of 020-5127250) krijgt er een link voor.

Die training is bestemd voor kinderen van een ouder met dementie. Als iemands vader of moeder dementie heeft, wil de zoon of dochter waarschijnlijk graag weten hoe zij hier het beste mee kunnen omgaan en wat men beter niet kan doen.

Beleving

Dementie betekent nogal wat voor iedereen die erbij betrokken is. Begrijpen wat de ziekte met iemand doet en hoe men als mantelzorger hier het best op kan inspelen, is van groot belang. De training gaat uit van de belevingsgerichte benadering: meegaan in de beleving en gevoelswereld van de persoon met dementie. Dit heeft een positieve invloed op het dagelijks functioneren en biedt ruimte voor echt contact met vader of moeder.

De onderwerpen in deze tweedaagse training zijn: Vormen van dementie, Werking van het geheugen, De belevingsgerichte benadering, Wat betekent dit voor jou en Hulpmogelijkheden.

Na aanmelding ontvangt men dus via de mail een link voor de online bijeenkomst. Voor vragen of aanmelden kan men contact opnemen met Mantelzorg & Meer (info@mantelzorgenmeer.nl of 020-5127250).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.