Voor ouderen is er een dagbesteding, ook in coronatijd. Die is van maandag tot en met vrijdag te vinden bij Dagbesteding Groenelaan van Amstelring aan De Helpende Hand 9. Die draait in coronatijd gewoon door, zegt de organisatie. Dagelijks begint men om 09.00 uur.


Er worden daar nog, op een veilige manier, activiteiten georganiseerd voor ouderen, die te maken hebben met somatische klachten en eenzaamheid. Zij kunnen er nieuwe mensen te ontmoeten, meer structuur in hun dag te krijgen en cognitief uitgedaagd te worden. Deelname aan een dagbesteding kan er ook voor zorgen dat ouderen meer beweging krijgen.

Vreugde
“Ik ben de hele week blij met de gedachte dat ik op woensdag en vrijdag opgehaald wordt en dan een hele fijne dag beleef”, zegt een bezoeker van de
dagbesteding. “Sinds mijn dochter mij bij de dagbesteding Amstelring heeft aangemeld, wil ik u vertellen hoeveel meer levensvreugde mij gegeven is.”
“Je komt hier terecht in een warm bad, het is eigenlijk net familie”, vertelt een vrouw.

Een dagbesteding kan ook heel prettig zijn voor mantelzorgers, omdat zij hun handen even vrij hebben en tijd voor zichzelf kunnen maken. Aanmelden via 06-48517304 of mailadres dagbestedinggroenelaan@amstelring.nl.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.