Wethouder Floor Gordon (economische zaken en afvalbeheer) bedankte met bloemen woensdagmiddag het personeel van Café Thijs in de Dorpsstraat voor hun hulp bij het wegens ziekte van het personeel bij het afval ophalen. “Fantastisch dat zij hebben geholpen kerstbomen op te halen, omdat afvalbeheer met veel zieken te kampen had”, zei ze. “Oprecht hartverwarmend, nu zij zelf opnieuw gesloten zijn en het zwaar hebben. Hopelijk kan de Horeca snel weer open!”

Behalve het tijdig ophalen van alle kerstbomen had die gemeentelijke dienst onder meer last bij het afvoeren van GFT-afval (groenten- fruit- en tuinafval).

Overheid

Om de ontstane gaten in de personeelsbezetting te vullen deed het horecapersoneel van Thijs vrijwillig dus zijn best op het gebied van de inzameling van kerstbomen. Dat viel kennelijk in de smaak bij de gemeente. Vooral nu de horeca door de corona-maatregelen een enorm moeilijke tijd doormaakt en landelijk ook klaagt over de starre houding van de overheid

Wagen

Maar café-eigenaar George Thijs besloot na het lezen van eerdere berichten over het tekort aan personeel bij de gemeente zijn eigen medewerkers, die toch niets anders te doen hadden, in te zetten. Inclusief zichzelf en met de hulp van Sebastiaan Vinkesteyn van The WineKitchen at Sea.

Zij lieten het plannen wel aan de gemeente over en richtten zich op de straten waar de gemeente moeilijk aan toekwam en brachten kerstbomen naar de door de gemeente bedachte centrale plaats in de wijk, waar een vuilniswagen de rest deed.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.