Op de persconferentie van vrijdagavond moeten Mark Rutte en minister Ernst Kuipers versoepelingen van de corona-maatregelen aankondigen. Dat vindt VVD-wethouder Herbert Raat, blijkens zijn persoonlijke website. Bewoners van Westwijk poogden met een discobus voor de deur een verjaardag op te vrolijken, wat kennelijk lukte bij iedereen die voorbij kwam. Tot dergelijke dingen komt men in deze tijd van harde lockdown, die volgens Raat sociaal en economisch volgens hem tot een ongekende schade leidt. “De rek is er uit.”

Dat geldt naar zijn mening voor heel veel Amstelveners. “Ik maak mij ernstig zorgen over het tempo waarin Amstelveen tot ‘spookstad’ aan het verworden is, nu winkels dicht zijn, mensen niet meer kunnen sporten en uitgaan en inwoners en ondernemers steeds dieper in sociale en economische isolementen en problemen geraken.”

 Desastreus

Hij zegt de laatste weken veel inwoners en (culturele) ondernemers gesproken te hebben over de situatie en velen zijn volgens hem helemaal klaar met de harde lockdown. “Als dit nog langer gaat duren dan heeft het desastreuze effecten alle gebieden.” Hij stiet op de muziekbus bij het uitlaten van zijn honden. “Als wethouder handhaving is er dan geen haar op mijn hoofd die er aan dacht in te grijpen. Het was coronaproof geregeld en kleinschalig. Een beetje muziek brengt de mensen zoveel plezier.”

Middel erger dan kwaal
“Vooral onze jongeren wordt veel afgenomen, maar dat geldt voor iedereen ouderen, winkeliers, zzp’ers, sporters, kunst&cultuursector, we kunnen iedereen opnoemen”, schrijft Raat. “Het kan zo echt niet langer.” Hij beseft dat het niet alleen voor Amstelveen geldt. “Nu iedereen de mogelijkheid heeft gehad een booster te halen is het tijd dat het roer omgaat. In België en Duitsland is wel veel open. Hopelijk komt het kabinet vrijdag tot de juiste beslissing want het middel lockdown is langzamerhand erger dan de kwaal. Wij gaan in ieder geval onze VVD Tweede Kamerleden benaderen om meer druk te zetten.”

7 COMMENTS

  1. Tja, de landelijke partijen in de gemeenteraden zien de bui al hangen met de gemeenteraadsverkiezingen op komst. Dus snel maar even een oproepje plaatsen als campagnemiddel of damage control.

  2. Twee jaar lang lijdzaam zijn partijleider in Den Haag volgen en als dat met de gemeenteraadsverkiezingen fout dreigt te gaan even gauw een berichtje Amstelveen inslingeren dat hij klaar is met de lockdown.
    Hoe opzichtig en welk een blijk van ras-opportunisme.
    Zitten wij hierop te wachten kiezers van Amstelveen?

  3. Haha nee dat durft Herbert niet. Dan zou hij samen met Poppink ingaan tegen Femke Halsema. Doen wat je zegt is iets heel anders bij ‘wij van de VVD’ in Amstelveen waarmee die Herbert liep te kokketteren. Zijn optreden had een hoog wethouder Hekkink-gehalte in het kader van Rondje Juinen van Van Kooten & De Bie. Wie dat niet kent: op YouTube te vinden, het is hilarisch.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.