Het op de landelijke Dag van de Ondernemer, vrijdag 19 november, gestarte hulpprogramma voor alle Amstelveense ondernemers Back on Track draait nu. Dat meldt de Ondernemersvereniging Amstelveen (OA) die het samen met de gemeente, Koninklijke Horeca Amstelland en de Vereniging van Amstelveense Detaillisten lanceerde. De gemeente Amstelveen financiert dit project vanuit het Corona noodfonds.


Afgestemd op de behoeften van de lokale ondernemers wordt er een jaar lang een programma uitgerold van trainingen, netwerk- en coaching sessies met de focus op het herstel van hun bedrijf.

Inschrijven

De eerste trainingen zijn al gestart en diverse sessies waren meteen volgeboekt. Wie zich in wil schrijven of een compleet overzicht van het aanbod wil hebben gaat naar https://oa-amstelveen.nl/backontrack .

De eerste Back on Track training ‘Hoe krijg ik mijn omzet weer op niveau?’ door de Amstelveense ondernemer Vace Selviyan van Methode NLO, op 5 januari gestart, is positief ontvangen door de deelnemers, zegt OA. Hetzelfde geldt volgens haar voor de training #LetsTalkSocial van Jeroen Franken van Blue Fish Social Media. Die was al volgeboekt voordat enige promotie had plaatsgevonden. Deelnemer Elenita Christian van Eventplanners Bruisend Leven gaf als feedback: “De eerste trainingsdag met Vace is ontzettend goed bevallen. Wat een fijne trainer. Veel geleerd, veel huiswerk, mooie boost voor ons.” Michal van Dantzig van WinWinWerkt over de training #LetsTalkSocial: “Ik heb zo’n fijne en inzicht gevende training gehad van Jeroen Franken. Back on Track is echt geweldig.”

Samenwerking
Volgens directeur Darshan Sloot van de OA is het lastig te achterhalen waar steun nodig is en nog lastiger om die goed te regelen. “Samen met de wethouder Economische Zaken en het Accountteam bedrijven van de gemeente hebben wij ons, samen met de brancheverenigingen, in de coronacrisis ingezet om de ondernemers waar mogelijk te helpen.” De wijst op de naar haar mening unieke MKB Noodlening en een subsidie MKB Anderhalve Meter Maatregelen van de gemeente. Die laatste maakte het mogelijk specifieke corona gerelateerde kosten bij de gemeente te kunnen indienen. “Een regeling die uniek is in Nederland en door veel gemeenten werd overgenomen”, zegt Sloot.

De drie organisaties en de gemeente richtten samen een lokaal herstelplan in, waarbinnen een Stimuleringsfonds Lokale Economie van 750.000 euro is ingesteld om ondernemers te helpen om weer op te starten. “En nu bieden we een jaar lang het hulpprogramma Back on Track, voor alle Amstelveense ondernemers”, zegt Sloot. “Fijn te ervaren dat onze inzet en de samenwerking in Amstelveen tussen de overheid en lokale ondernemers steeds beter zichtbaar en gewaardeerd wordt.”

Ondernemers kunnen met al hun vragen terecht bij ondernemersloket@amstelveen.nl. Dit is ook het contactadres voor Back on Track.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.