Dinsdag (11 januari) is een 16-jarige Amsterdammer door de politie gearresteerd, die bij het dodelijke schietincident in de Wieringerstraat te Amstelveen was betrokken. Hij is de derde verdachte. Een dag na het incident hield de politie al twee Amsterdammers van 21 en 22 jaar aan.

De bij de schietpartij gedode man van 56 kwam uit Almere kwam hierbij om het leven toen hij op straat werd neergeschoten. Het Parool meldde toen dat het de crimineel Itzhak Meiri was, die in 2008 werd veroordeeld tot 6,5 jaar cel voor afpersing van Amsterdamse zakenmensen. Hij stond al jaren op een dodenlijst, zegt de krant.

Rechter-commissaris

De 21-jarige verdachte is voorgeleid aan de rechter-commissaris en zit in beperkingen. Dat houdt in dat hij alleen contact met zijn advocaat mag hebben. Zijn 22-jarige gabber werd na verhoor vrij gelaten, blijft weg verdachte. De 21-jarige verdachte werd voorgeleid aan de rechter-commissaris, die hem voor veertien dagen in bewaring stelde. Inmiddels is zijn voorarrest verlengd met 90 dagen. Ook de dinsdag aangehouden Amsterdammer van 16 jaar die dinsdag zit in beperkingen en mag dus alleen met zijn advocaat praten. Vrijdag wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.