Arjen Siegmann (48) is tijdens een voor media gesloten ledenvergadering als lijsttrekker van het CDA benoemd voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Fractievoorzitter Pier Rienks trekt zich terug, maar blijft wel lijstduwer op plaats 15 van de kandidatenlijst. In de Top 10 staan verder Sandra van Engelen (2), Bert Rouwenhorst (3) Dick Aanen (4) John van Scheijndel (5) Job Siegmann (6), Timothy Doekhie (7) Amandhalia Varenhorst-Nasserie (8) Klaas van Gelderen (9) en Trudie Aanen (10).

Het CDA-bestuur zegt het besluit van Rienks zowel te betreuren als te respecteren.

VU

Na de ontstane vacature is de partij naar haar zeggen op zoek gegaan “naar een kandidaat die bekend was met de gemeentelijke politiek en als een herkenbare CDA-lijsttrekker de verkiezingen in zou kunnen gaan.” Die meent zij in Arjen Siegmann, die al eerder lid van de gemeenteraad was, te hebben gevonden.

Hij is stafmedewerker van het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA en hoofddocent financiële economie aan de Vrije Universiteit.
Waarnemend voorzitter Luc Jalink is verguld met de nieuwe lijsttrekker. “De ontstane situatie leidde ertoe dat we op zoek moesten naar een nieuwe lijsttrekker”, zegt hij. “Het CDA heeft een lange traditie in Amstelveen en een grote rol gespeeld in de ontwikkeling van de stad. We zetten met Arjen Siegmann als lijsttrekker weer een nieuwe stap. We zien ook in Arjen iemand die, net als Pier, verder leiding kan geven aan de nieuwe periode van vernieuwing en groei.”

Rapporten

De laatste maanden was Rienks afwezig bij alle openbare vergaderingen van de gemeenteraad en deed Sandra van Engelen het woord. Zij is onder meer de ‘moeder’ van de ‘Lief en leed straten’ en het wijkmobiel, waarmee nu een proef wordt genomen in Waardhuizen / Middenhoven. Siegmann was betrokken bij enkele recente rapporten over de toekomst van het CDA, zoals het rapport ‘Zij aan Zij’ van 2019 en het rapport van de Commissie Van Zwol over de herkenbaarheid van het CDA.

Hij gelooft naar zijn zeggen in de christendemocratie als stuwende kracht voor democratie en als bron van politiek handelen, maar kon niet voorkomen dat in zijn eigen partij een protestbeweging op gang kwam, die onder meer een bijeenkomst hield in het Nationaal Tennis Centrum aan de Bovenkerkerweg. Die vindt dat het landelijk met het CDA totaal verkeerd gaat, omdat zij teveel van haar principes verloor. Volgens Siegmann is Amstelveen gebaat bij een sterk CDA, “dat zich dienstbaar opstelt aan de samenleving en betrouwbaar is in zijn politieke keuzes.” Zoals alle partijen in de gemeenteraad zegt het CDA er te willen zijn voor de burgers.

6 COMMENTS

 1. Wat is er aan de hand met Rienks? Heeft hij ruzie gekregen met het CDA? Wat is de reden voor zijn afwezigheid en zijn niet meer terug willen keren? Ik mis duiding!

  Een grijze en kalende man komt er voor terug. Sja is dat aanwinst?

 2. Heb je het filmpje bij RTV Amstelveen gezien? Nikszeggend type die met cliches strooit. Sja. Typisch CDA. Ze mogen blij zijn een zetel te halen straks ja.

 3. Goh een kieslijst minder bij de verkeizingen. OCA gooit handdoek in de ring. Opportunistenpartij AvA met rasopportunist Michel Becker hoopt die oudere kiezers te trekken om zijn zetel zeker te stellen.

  Johan benieuwd hoe jij hierover denkt….

  • Inderdaad. Als er nog eens een opportunistenprijs zou moeten worden uitgereikt zou de hr Michel Becker een hele goede kans maken. Van VVD, naar D66 naar AVA waar zijn clubje met de slogan Amstelveen voor Amstelveners ( waarvan hij wist dat dat wettelijk niet eens kon) zowaar nog in de raad wist te komen.
   Het enige waar hij goed in funktioneerde was als voorzitter van de plaatselijke carnavalsvereniging en als zodanig alle kroegen in onze gemeente kon aflopen, want aan de toog is hij een expert. Niet erachter hoor, dat mislukte ook.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.