Vier scholen waren er ooit in Bovenkerk, waarvan vier rooms katholieke. Voor oud-leerlingen daarvan komt er zaterdag op 17 september in het dan gerenoveerde Noorddamcentrum aan de Noorddammerweg een tweede reünie. De eerste editie daarvan werd door achthonderd leerlingen bezocht, die in dat centrum plus café-restaurant Silversant bijeen kwamen.

De organisatoren verwachten in september minimaal eenzelfde aantal. De tweede reünie komt overigens twee jaar later dan eerder beloofd, maar dat is te wijten aan corona. Het gaat primair om de leerlingen van de r.k. meisjes- en jongensscholen, respectievelijk Maria en St. Alloysius genoemd.

Dorpsfestijn

De eerste reünie, zeven jaar geleden, was een feest van herkenning, meldt Chris van den Helder, een van de organisatoren.  Voor de tweede editie wordt tien euro per persoon gevraagd, voor accommodatie- en organisatiekosten. Het wordt een bijpraatavond voor eigenlijk alle (oud) Bovenkerkers. Van de Noorddammerlaan af waren in elk geval de meisjes- en jongensschool te zien, die dertig jaar geleden werden gesloten en zich in één gebouw bevonden, waar later nog het elektriciteitsbedrijf Lakro in kwam. “Met het vernieuwde dorpshuis hebben we een prachtige plek om met een drankje en een hapje even lekker bij te praten en oude contacten nieuw leven in te blazen”, zegt Van den Helder. “De organisatie heeft er weer zin in om er een echt dorpsfestijn van te maken.”

De meisjes- of jongensscholen werden opgericht in 1916 en 1993 gesloten. Eerder al werden de St. Joseph kleuterschool en de (openbare) Prof. Kohnstamschool gesloopt,  waarvan de laatste meer in het dorp stond en de Noorddammerlaan af niet te zien was. “Nieuw aan deze editie is dat alle leerlingen die op onze scholen onderwijs hebben genoten of heeft gegeven welkom zijn”, zegt Van den Helder. Er is een website voor de reünie. Waarop men zich kan aanmelden in de lucht:

https://bovenkerksescholenreunie2022.nl. Voor antwoorden op vragen kan met het emailadres van de organisatie gebruiken: info@bovenkerksescholenreunie2022.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.