In het zuidelijke deel van het Amsterdamse Bos, dus ten zuiden van de A9, worden nu paden verwijderd. Dat gebeurt in het kader van het project ‘Ruimte voor Natuur’, aan de uitvoering waarvan sinds begin vorig jaar wordt gewerkt.

Bosbeheer brengt op de wegens het verdwijnen van de paden vrij komende ruimten beplanting aan, waardoor een groter aaneengesloten bos ontstaat. Maandag (10 januari) start men daarmee ten noorden van de camping. Om onveiligheid voor bezoekers en medewerkers te voorkomen, sluit men dan bepaalde paden af. De werkzaamheden duren tot 25 maart.

Bosplan

De ambities staan in het nieuwe Bosplan, waar overigens vooral hondenbezitters tegen protesteerden, omdat zij vreesden nog maar een deel van het bos te krijgen. Met de eerste fase van de uitvoering van het plan begin met in februari 2021 en nu is het tweede deel aan de beurt, het gedeelte tussen De Poel en de Ringvaart. In het maandag te starten deel (2.3) wordt meteen onderhoud gedaan aan de paden die wel blijven bestaan. Alle paden binnen het werkgebied worden dus tijdelijk afgesloten.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.