Het scheelt fietsers veel omrijden. Voorheen moesten zij om over de A9 te komen, een andere afslag nemer en dan via de Bovenlanden naar het Stadshart bijvoorbeeld. Nu is daar een tijdelijk fietspad geopend. Vrijdag deelde een team van Rijkswaterstaat (RWS) chocolade  – A9 stond er op – uit aan degenen die er gebruik van maakten en andere passanten. Wethouder Rob Ellermeijer (verkeer) voegde zich bij hen en begon ook ijverig met uitdelen (foto boven).

De wethouder was overigens niet de enige van de gemeente. In elk geval kwam projectleider Carl Riechelman kijken. Die is, als opvolger van Jelle Westra, hoofd van wat qua infrastructuur en zo met stedelijke ontwikkeling heeft te maken. De gemeente zorgde er onder meer voor dat het verkeer via allerlei wegen het Stadshart kan ‘nemen’. Riechelman deed overigens dertig jaar lang ongeveer hetzelfde bij de gemeente Aalsmeer.

Niet meer omfietsen

Maar de A9 zelf is een rijksweg en de verbreding daarvan valt dus regelrecht onder RWS. Om elk geval is de tijdelijke fietsbrug nu klaar bij de Keizer Karelweg. Met een bocht komen fietsers nu aan de andere kant. “Omfietsen is niet meer nodig. Dat werd tijd en scheelt ook weer tijd”, staat er op een kaartje dat met de chocolade werd uitgedeeld.

Het is de bedoeling dat de A9 pas in 2026 klaar is, waarna de gemeente nog allerlei infrastructurele voorzieningen moet treffen. Over de weg komt voor het verkeer de grootste tijdelijke brug van Nederland, vertelde projectleider Lammert Postma van RWS. De A9 is zo wie zo het grootste infrastructurele werk van Rijkswaterstaat.

Foto onder vlnr: Carl Riechelman (gemeente), Lammert Postma (RWS) en Rob Ellermeijer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.