Op alle mogelijke manieren probeert de gemeente de bussluis voor de Urbanuskerk in Bovenkerk meer zichtbaar te maken. Men denkt aan een lichtmast er bij of aan reflectie. Dat antwoordde wethouder Rob Ellermeijer woensdag op vragen van PvdA-raadslid Arnout van den Bosch, die had geconstateerd dat er veel mis is met de verkeerssituatie ter plaatse.

De bussluis blijkt bij weggebruikers tot verwarring te leiden, zei Van den Bosch. “Een flink aantal auto’s is er al vast komen te zitten.” De uitvoering van het aanbrengen van de sluis is volgens Ellermeijer niet goed geweest. De bussluis werkt volgens hem wel, maar moet herkenbaar zijn als zodanig. Diverse malen heeft de politie de weg afgezet en mensen moeten waarschuwen dat zij gemotoriseerd niet verder kunnen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.