Donderdag 16 december ging in het Stadshart de eerste vestiging in Nederland van babykledingmerk kitikate open. Het merk heeft in vier jaar meer dan 50 winkels geopend in Europa. Kenmerkend voor kitikate is dat de babykleding is gemaakt van 100% biologisch katoen en dat het het Global Organic Textile Standard-keurmerk mag dragen.

GOTS is een internationaal keurmerk dat beoordeelt of textiel milieuvriendelijk en sociaal verantwoord is geproduceerd.

Collectie

De brede collectie bestaat uit kleding voor jongens en meisjes in zachte kleuren en met vrolijke prints, maar ook schoenen, accessoires, textiel zoals kussens en beddengoed, en cadeaugeschenken. Bezoekers van Stadshart Amstelveen staat een openingsactie met 20% korting op het gehele assortiment te wachten tot en met 31 december. Kitikate bevindt zich naast The Athlete’s Foot en tegenover Ziengs op Binnenhof 35. Voor meer informatie zie www.stadshartamstelveen.nl.

Pasgeboren

 “Onze pasgeboren dochter gaf ons de inspiratie om kitikate naar Nederland te halen en de naam uit te breiden in Europa”, vertellen eigenaren Cagdas Uysal en Dilan Varol-Uysal. “Wij willen enkel en alleen het beste voor haar en daar hoort duurzame kleding bij. Het is ons doel om zoveel mogelijk ouders en verzorgers bekend te laten maken met kitikate en hen te stimuleren duurzame kleding aan te schaffen voor hun pasgeboren baby’s of voor de baby’s in hun omgeving. Onze ambitie is op korte termijn uit te breiden in andere grotere steden van de Benelux.”

GOTS-keurmerk

Bij het vergeven van het Global Organic Textile Standard-keurmerk wordt er gekeken naar de hele keten. Van de oogst, productie en de ruwe bewerking van draad en stof tot de eindbewerking en verwerking tot duurzame kleding. Om het keurmerk te mogen dragen gelden strenge regels en richtlijnen. Bedrijven worden jaarlijks gecontroleerd door onafhankelijke controleurs. Tijdens de katoenteelt wordt bijvoorbeeld  geen gebruik gemaakt van kunstmest en er zijn bij het verfproces geen schadelijke chemicaliën betrokken, zegt Kitikate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.