De Amstelveenpas, een kortingskaart voor mensen met een laag inkomen, geldt nu ook voor  studerende ouders. Zij kunnen daarvoor de pas krijgen. De Gemeente past daartoe de regels alsmede de informatie aan het publiek  aan.

Volgens wethouder Marijn van Ballegooijen (Werk en Inkomen) konden tot nu toe studenten geen Amstelveenpas krijgen, omdat de regels daarin niet voorzagen. “Dus konden ook studerende ouder(s) met een laag inkomen en klein vermogen en hun kinderen geen pas krijgen”, constateert Van Ballegooijen.

Vrije tijd

Met de Amstelveenpas kunnen bewoners gebruik maken van kortingen die bedrijven, sport- en culturele instellingen geven aan mensen met weinig geld. De wethouder: “Veel van de kortingen gaan een sportieve, culturele of spannende invulling geven van de vrije tijd. Het is belangrijk dat alle kinderen daaraan mee kunnen doen.” Door de wijziging kunnen studerende ouder(s) wel een Amstelveenpas krijgen. “Daardoor kunnen zij en hun kinderen alsnog deelnemen aan diverse activiteiten en voor korting in aanmerking komen,” zegt Van Ballegooijen.

Praktijk

In de praktijk kregen ouders die een studie doen en een laag inkomen en een klein vermogen hebben al de Amstelveenpas. Dat wordt met deze aanpassing nu ook officieel geregeld. Het gaat om een kleine doelgroep, waardoor de kosten binnen het budget van de Amstelveenpas blijven.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.