Er is weer een wietpand gesloten. Woensdag (8 december) liet burgemeester Tjapko Poppens dat doen voor een woning aan de Maarten Lutherweg. Die gaat drie maanden dicht. Er werd een hennepkwekerij aangetroffen.

De sluiting vond plaats na melding van de politie, die de hennepkwekerij had gevonden.  Inde woning werden ongeveer 700 hennepplanten aangetroffen en er was sprake van energiediefstal. Ook werd de woning niet bewoond. De politie heeft het pand ontruimd.

Overlast

Burgemeester Tjapko Poppens: “Met de sluiting wil de gemeente criminaliteit en overlast voor de buurt tegengaan en voorkomen dat de woning opnieuw voor illegale activiteiten wordt gebruikt. In Amstelveen willen we geen handel in drugs. Daarom is de woning per direct gesloten. Ook willen we dat, met de huidige krapte op de woningmarkt, woningen worden gebruikt om in te wonen en niet voor criminele productie.”

Regio

Gemeente Amstelveen en de andere Amstelland-gemeenten werken nauw samen met de politie en het Regionaal Expertise Centrum Amsterdam-Amstelland (RIEC-AA) bij de bestrijding van ondermijnende criminaliteit, zoals handel en productie van drugs, illegale prostitutie en mensenhandel.

Wie ook signalen of een vermoeden van een productielocatie van drugs heeft, kan dat melden bij de politie via 0900 – 88 44 of bij Meld Misdaad anoniem via 0800 – 7000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.