Het Grondstoffen over afval dat vorige week in de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur (RWN) werd besproken, inspireerde GroenLinks blijkbaar tot ‘prikken’ op Uilenstede, waar trouwens fractievoorzitter Lennart de Looze (op foto in de bakfiets) van de partij in  de gemeenteraad woont.

Er  bestaat volgens de partij een groot tekort aan bepaalde grondstoffen, wat de prijsstijgingen van hout en staal tot gevolg geeft, maar ook aan de levertijden van bijvoorbeeld chips staan onder hevige druk, omdat voor de stof waarvan die gemaakt wordt de vraag het aanbod overtreft.

Schaars

“In de nabije toekomst wordt de schaarste alleen nog maar groter”, constateert GroenLinks. “En daarom is het van belang zoveel mogelijk herbruikbare grondstoffen te gebruiken en deze te recyclen.” Zaterdag ging een groep GroenLinks-aanhangers toekomstige grondstoffen in de vorm van afval prikken op Uilenstede. Behalve duurzaamheid bevorderen maakte de groep gebied een stuk schoner, vindt de partij.

Schoen

Er werden veel plastic flesjes en andere voorwerpen van die kunststof, peuken, mondkapjes en bierdopjes gevonden. “Daarnaast zijn er ook andere merkwaardigere items geprikt, zoals een zak vol onbekend wit poeder, een pizza, volle bierblikjes en een schoen”, zegt de groep.

Volgens die waren de reacties van de studenten op Uilenstede, althans degenen die op de vroege zaterdagochtend al wakker waren, erg positief. “In een aantal interessante gesprekken met buurtbewoners bleken vooral huisvesting, klimaat en Schiphol onderwerpen die onder de studenten leefden.”

Wie volgende keer wil meeprikken kan zich aanmelden bij fractie@groenlinks.nl

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.