De wijken Bovenkerk en Westwijk zijn volgend jaar zomer drie maanden lang het toneel van een kunstroute. Zeven kunstenaars creëren kunstwerken geïnspireerd op deze locaties. Bewoners van de wijken kunnen van woensdag 1 december af locaties aanwijzen waar een kunstwerk in hun ogen goed zou passen via de website Denk Mee Amstelveen.

Cultuurbeleid van gemeente draagt de slogan ‘De Stad als Podium’ en daar past die kunstroute volgens haar in. Tegelijk worden programma’s aangeboden om meer te weten te komen over de werken en de kunstenaars.

DNA

Volgens cultuurwethouder Herbert Raat  zitten kunst en cultuur in het DNA van Amstelveen. “Wij investeren daarom in het zichtbaar en toegankelijk maken van kunst. In de wijken Bovenkerk en Westwijk is nog veel ruimte voor de ontwikkeling van publieke kunstwerken. Juist daarom wordt hier de kunstroute georganiseerd.”

Locaties gezocht

De exacte locaties van de kunstwerken staan nog niet vast en in de zoektocht naar bijzondere plekken in Bovenkerk en Westwijk wordt de hulp van bewoners ingeroepen. Waar zien zij graag zo’n tijdelijk kunstwerk? Op een saaie plek om het op te vrolijken? Of juist op een mooie plek, omdat het daar goed tot zijn recht komt?

Hoe werkt het?

Suggesties voor een plek in de openbare ruimte kunnen tot 12 december doorgegeven worden op denkmee.amstelveen.nl. Hier kunnen inwoners op een kaart een locatie aanwijzen en een foto uploaden. Op basis van haalbaarheid en spreiding selecteren de curator en kunstenaars de zes definitieve locaties. De kunstenaars maken vervolgens speciaal voor deze locaties een kunstwerk.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.