Er kan weer worden ingeschreven op de talloze (korte) cursussen van Platform C (Muziek-men Dansschool en Volksuniversiteit), die in januari van start gaan.  Wie geïnteresseerd is in muziek, dans, een taal wil leren of zich creatief wil uitleven in tekenen, schilderen of beeldhouwen, kan die volgen. Het cursusprogramma ziet er als volgt uit.

Bij de muziekschool kunnen deelnemers van letterlijk nul tot acht jaar terecht. De school biedt onder meer de cursus ‘Muziek met baby’s en peuters’, waarin de allerjongsten (0 – 2,5 jaar) op schoot bij ouder of verzorger van muziek, ritme en beweging genieten. In Kleuterdans bewegen kleuters (4 – 5 jaar) op muziek en tijdens de Kidsdance-lessen maken de kinderen kennis met allerlei verschillende dansstijlen. Muziek met baby’s en peuters (0 – 2,5 jaar) | start: vanaf 2 februari; Kleuterdans (4 – 5 jaar) | aanvang: 12 januari; Kidsdance (6 – 8 jaar) | start: 12 januari.

Stadskunst

Naast de bestaande programma’s met instrumentale/vocale lessen en dans in verschillende genres, is er sinds kort de afdeling Urban Arts voor kinderen boven de 8 jaar. Speciaal voor jongeren met een goede portie energie en creativiteit zijn er de cursussen DJ-les, Rap & Beats en Graffiti. DJ-les (2 niveaus) (8 – 16 jaar) | start: 14 januar; Rap & Beats (vanaf 12 jr) | aanvang: 12 januari; Korte cursus graffiti (vanaf 12 jr) | start: 13 januari ’22

Volwassenen

Volwassenen kunnen naar hartenlust musiceren, dansen, of hun kennis over muziek bijspijkeren. Iedereen, ongeacht spelniveau, is welkom om te musiceren in het Projectorkest. Om de basis te leggen voor klassiek ballet, dan wel ballettechniek op te halen is er de cursus ‘Klassiek ballet voor volwassenen’ op twee niveaus: beginners en gevorderden. In de ‘Basiscursus muziek’ wordt uitleg gegeven over maat, ritme, melodie en andere belangrijke ingrediënten van de muziek. Projectorkest volwassenen | aanvang: 12 januari; Klassiek ballet volwassenen (2 niveaus) | start: vanaf 10 januari; Basiscursus muziek volwassenen | start: 13 januari.

Talen

Volksuniversiteit Amstelland staat bekend om zijn uitgebreide taalprogramma. Vanaf nu is het mogelijk in te schrijven voor een aantal (korte) taalcursussen die in, of net na januari  van start gaan. Voor de cursussen Nederlands en Engels zijn in januari extra dagen gereserveerd voor intakes (om het startniveau te bepalen); voor de verschillende cursussen Engels is het bovendien mogelijk in januari een gratis proefles bij te wonen. Meer informatie daarover is te vinden op de website van Platform C | Volksuniversiteit Amstelland (https://www.platform-c.nu/volksuniversiteit/talen). English | start: vanaf 17 januari; Engels | start: vanaf 20 januari; Italiaans | start: vanaf 3 februari; Spaans | start: vanaf 11 januari; Frans | start: vanaf 18 januari; Duits | start: vanaf 13 januari; Koreaans (online cursus) | start: vanaf 16 februari.

Creatieve cursussen

In januari gaan bij Volksuniversiteit Amstelland voor zowel beginners als gevorderden ook nieuwe korte cursussen van start op het gebied van tekenen, schilderen en beeldhouwen. Binnen tekenen en schilderen wordt onderscheid gemaakt tussen disciplines als aquarelleren, model, portret & stilleven en botanisch tekenen. Jeugdige kunstenaars (6 – 12 jaar) kunnen op verschillende dagen en tijdstippen aankloppen bij de Talentenklas van Annefie van Itterzon en Stephanie Rhode voor een inspirerende ontdekkingsreis. Tekenen en schilderen | start: vanaf 17 januari; Beeldhouwen | start: vanaf 19 januari; Talentenklas (6 – 12 jr) | start: vanaf 17 januari.

Foto: Alina Krasieva

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.