Om hun postbus te legen, moeten inwoners en bedrijven tegenwoordig ruim zeven kilometer naar Duivendrecht reizen, maar PostNL meldt trots dat zij nu aan de Noorddammerlaan terecht kunnen voor versturen en ontvangen van pakketten.

Sinds woensdag staat er namelijk een pakket- en briefautomaat van PostNL in Bovenkerk, waar men – omdat het een automaat is – zeven dagen per week dag en nacht terecht kan. Een nieuwe service naar de inwoner, meldt het bedrijf.

 Lockers

Formulemanager Linda van der Horst van PostNL constateert dat consumenten steeds meer online winkelen, wat toenemend ontvangen en versturen van pakketten meebrengt. “En dat willen zij doen waar en wanneer het hen goed uitkomt. Dankzij de pakket- en briefautomaat kunnen de mensen hun pakketten snel en eenvoudig ophalen.”

De pakket- en briefautomaat in Amstelveen bestaat uit 49 lockers, te openen via een per sms toegezonden code,  en een brievenbus. De pakket- en briefautomaat is twee meter hoog en vier meter breed. De automaat is geschikt om pakketten te versturen en te ontvangen, op een door de consument zelfgekozen moment.

PostNL startte de proef met de automaat eind 2016 met vijftien stuks in Almere. In 2017 volgden Limburg en Tilburg en daarna een verdere landelijke uitbreiding.

“PostNL blijft zijn netwerk uitbreiden op basis van de wensen van zakelijke klanten en consumenten, daar horen ook deze automaten bij”, zegt het bedrijf.  Inmiddels staan er zo’n 185 pakket- en briefautomaten in Nederland. Zie de pagina over de pakket- en briefautomaat voor meer informatie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.