De film die in circa tweeduizend bioscopen over André Rieu en diens orkest is te zien, wordt zaterdag 27 en zondag 28 november (om respectievelijk 19.30 en 16.15 uur) ook vertoond in Cinema Amstelveen. Met ‘Christmas with André Rieu’ verdient het bedrijf van de dirigent, met 120 medewerkers, in elk geval nog wat.

Maar de steun van de overheid, die hij wegens corona wel kreeg, is ook u  onontbeerlijk en betekent misschien dat hij zijn Stradivarius viool van 7,5 miljoen euro niet hoeft te verkopen, zei hij in het tv-programma Op1.

Romantische walsen

De film die in Cinema Amstelveen draait, is opgenomen in een waar winterpaleis in Maastricht. ‘Christmas met André Rieu’ staat volgens de directie van de bios in Amstelveen garant voor een feestelijke stemming met kerstliedjes, romantische walsen en melodieën als Jingle Bells, O Holy Night, Hallelujah, Walking in the Air en nog veel meer.

Naast de optredens krijgt het filmpubliek ook een exclusief kijkje achter de schermen, en praat presentator André van Duin met André Rieu over de productie van zijn winterwonderland.

Kroonluchters

In zijn woonplaats Maastricht creëerde de Koning van de Wals dus een winterpaleis, waarin onder meer 150 kroonluchters, meer dan 50 Venetiaanse kandelaars en enorme boogramen zijn te zien. Kerst met André staat garant voor een feestelijke stemming en een warm gevoel van binnen, zegt Cinema.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.