Volgend weekend (26 tot 29 november) kan met niet over de brug bij Ouderkerk, in het verlengde van de Oranjebaan. De provincie Noord-Holland voert dan namelijk werkzaamheden uit op de N522. Doorgaand verkeer wordt via de A2 en A10 omgeleid. Fiets- en voetgangersverkeer via de brug blijft wel mogelijk.

Het werk bij de kruising van de Burgemeester Stramanweg (N522) en de Hoger Einde begint op vrijdag 26 november (20.00 uur) en duurt tot en met maandagmorgen 29 november (06.00 uur). De N522 is daarom ter hoogte van de Brug Ouderkerk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Ook de aansluitingen Hoger Einde-Noord en Hoger Einde-Zuid met de N522 zijn dan afgesloten.

Doorgaand verkeer 

Lokaal verkeer wordt ter plaatse met gele bewegwijzering omgeleid. Fietsers voor de Hoger Einde-Noord worden omgeleid via het Molenpad. Bussen en hulp- en nooddiensten worden eveneens langs het werk geleid en kunnen over de brug rijden. Voor overig doorgaand verkeer is de N522 ter hoogte van de brug gestremd en het wordt omgeleid via de A2 en A10-Zuid.

Brug Ouderkerk

De werkzaamheden aan de kruising van de N522/Hoger Einde maken deel uit van de vernieuwing van de Brug Ouderkerk, die door twee nieuwe bruggen wordt vervangen. De meest noordelijke krijgt een rijstrook voor verkeer richting Amstelveen en de zuidelijke voor het verkeer naar Amsterdam plus een rijstrook voor afslaand verkeer naar het Hoger Einde-Noord. Tegelijkertijd met het werk aan de brug vinden er aanpassingen plaats aan de aansluitende wegen en fietspaden. Hierdoor verbetert de verkeersveiligheid rondom de brug en stroomt het verkeer op de provinciale weg beter door, zegt Rijkswaterstaat.

De vernieuwing van de Brug Ouderkerk is een samenwerkingsverband van de provincie Noord-Holland met de gemeenten Amstelveen en Ouder-Amstel en de Vervoerregio Amsterdam. De werkzaamheden worden door de aannemer Bouwcombinatie Brug Ouderkerk uitgevoerd en zijn halverwege 2023 afgerond.

Meer informatie

Met vragen over de werkzaamheden kunnen (vaar)-weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt via 0800-0200 600 (gratis) of per mail servicepunt@noord-holland.nl. Alle up-to-date informatie over de voortgang en uitvoering van de werkzaamheden is te vinden in de bouw app van de aannemer: N522 BOK. De werkzaamheden zijn ook te volgen via www.noord-holland.nl/brugouderkerk of de regionale facebookpagina @AmstellandMeerlanden.

Foto: Aerovita Luchtfotografie BV

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.