Op de Dag van de Ondernemer (vrijdag 19 november) ging de meeting voor ondernemers wegens corona niet door, maar de gemeente lanceerde wel in het geheim het project Back on Track. Dat start 29 november, tijdens een (digitale) informatiebijeenkomst. Over het hulpprogramma voor Amstelveense ondernemers werd buiten de media om een overeenkomst door de gemeente gesloten met de organisaties OA, KHN afdeling Amstelland en VAD.

De gemeente houdt kennelijk de communicatie daarover graag zelf in handen en kwam na afloop van de ondertekening met een eigen persbericht en foto.

Trainingen

Volgens wethouder Floor Gordon van Economische Zaken is in coronatijd de maatschappelijke waarde van de ondernemers extra zichtbaar geworden. “Alle reden dus om hen te bedanken voor hun durf, inzet en doorzettingsvermogen in het afgelopen jaar.”

Het Back on Track-programma houdt in dat MKB-ondernemers een jaar lang trainingen, netwerk- en coachingstrajecten kunnen volgen met de focus op het herstel van hun bedrijf.

Steun

De gemeente zegt het project samen op te pakken met Ondernemersvereniging Amstelveen (OA), Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Amstelland (KHN) en de Vereniging van Amstelveense Detaillisten (VAD).

Directeur Darshan Sloot van de OA vindt door de nieuwe Coronamaatregelen een feestelijke Dag van de Ondernemer niet passend. “Maar daarmee houdt onze steun niet op. We zijn bijzonder trots op het doorzettingsvermogen van ondernemers”, zegt ze. Vandaar volgens haar de start van ‘Back on Track’, dat eerst in januari zou beginnen. In oktober dienden de organisaties dit plan in bij de gemeente en B&W besloot dat te gaan financieren uit het lokale Corona Noodfonds.

Programma

Uit een enquête van de Denktank (OA, VAD, KHN) onder het lokale bedrijfsleven bleek dat er vooral behoefte bestaat aan ondersteuning op het gebied van marketing en sales, hulp bij het vinden van personeel, netwerken, samenwerken met andere ondernemers, social media, het krijgen van hogere omzet, adverteren en het vergroten van de vindbaarheid op Google.

Op 29 november houdt de gemeente een informatiebijeenkomst over het Lokale Stimuleringsfonds. Ondernemers krijgen uitleg over de randvoorwaarden en eisen en kunnen tijdens deze sessie hun vragen kwijt, zegt de gemeente.

Aanmelding

Meer informatie en aanmelden: www.oa-amstelveen.nl/backontrack. En wie een sessie wil leiden kan naar ondernemersloket@amstelveen.nl.

Foto-onderschrift van de geheime meeting (van links naar rechts): Rob van den Helder (OA), Daan Kroone (KHN, afdeling Amstelland), Wethouder Floor Gordon en Atilla Meulenbelt (VAD). Foto: Orhan Sahin.

1 COMMENT

  1. Is er ook hulp vanuit de gemeente om andere bedrijfstakken/ personeel te steunen, die ook klappen krijgen door Corona of kampen met andere problemen? Of wordt dit geheel aan inzichten van het bedrijf zelf overgelaten? Ik denk aan supermarkten, ov, zorg ,onderwijs enz. Bijvoorbeeld ; het lijkt mij geen genot om de hele dag met een mondkapje je werk te moeten doen doen en dat dit zelfs leidt tot uitval. ( ik zou dan kunnen denken aan het gezamenlijk inkopen van spatkappen voor het gezicht.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.