Tot en met zondag 9 januari staat winkelcentrum in het teken van Amstlvn Twinkelt. De metershoge kerstbeer, die al 10 jaar tijdens de feestdagen op het Binnenhof te vinden is, maakt dit jaar ook plaats voor zijn familie. Een berenparade van veertien verlichte beren.

Zij hebben elk hun eigen vak. Van politieagent tot kok, van brandweerman tot schoonmaker en van muzikant tot voetballer. De berenfamilie wordt aangevuld met vele andere dieren.

 Prentenboek

Ook alle winkels zijn in feestsferen om voor winkelend publiek het shoppen aantrekkelijker te maken. Er is verder ook een uniek prentenboek te koop voor € 12,95, gebaseerd op de fonkelende figuren. Per boek wordt € 7,50 gedoneerd aan Stichting KiKa. Het is verkrijgbaar aan de receptie van het winkelcentrum en bij boekhandel Venstra aan tet Stadsplein.

In “Een beregoede nacht” neemt Amstelveen-mascotte Sammie het Zwijntje de hoofdrol voor zijn rekening. Hij en de beren komen ’s nachts tot leven in het winkelcentrum. Voor meer informatie zie: www.stadshartamstelveen.nl

Zwijn

Sammie het Zwijntje is de mascotte van Stadshart Amstelveen, die zijn oorsprong vindt in het bronzen beeld ‘Het Zwijn’ van beeldhouwer Karl Pelgrom. Het beeld won in 1962 de eerste prijs bij de beeldententoonstelling in de Keukenhof en staat sinds die tijd, op enkele omzwervingen na, op het centrale plein in het Binnenhof. Vele Amstelveners hebben nostalgische herinneringen aan het beeld: al decennialang klimt menig kind graag op zijn rug.

Shopping Center Manager Eduard Helwig: “Toen het idee rees om een prentenboek te maken, was het duidelijk dat mascotte Sammie het Zwijntje daar een hoofdrol in zou spelen.”

De suggestie de familie van de kerstbeer tot leven te brengen was er volgens hem ook snel. In samenwerking met Avontuur-BlachereNL is het centrum nu veertien karakteristieke beren rijker. In prentenboek “Een Beregoede Nacht” komt Sammie ’s nachts – als de deuren van het winkelcentrum gesloten zijn – tot leven en ontmoet de berenfamilie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.