Komend weekeinde (20 en 21 november) scoren bijna 20 teams van hockeyvereniging Myra niet alleen voor de winst in hun competitiewedstrijd, maar ieder doelpunt levert ook geld op voor kinderen in India via de Bovelander Foundation. Zie ook: www.goal41.nl.

Regelmatig zetten de leden van hockeyvereniging Myra zich in voor geldinzamelingsacties. Vaak wordt het geld besteed aan de ontwikkeling van de eigen jeugd of de verduurzaming van de vereniging.

Bovelander

Maar deze keer spant de vereniging zich in voor de Bovelander Foundation, een Stichting die is opgezet en wordt geleid door oud-international & Olympisch kampioen Floris Jan Bovelander. Zij zet zich in voor kinderen en jong-volwassenen in achtergestelde gebieden in India. Om hun kansen op een beter leven te vergroten, worden hockeyprogramma’s aangeboden die bijdragen aan hun persoonlijke, sociale en sportieve ontwikkeling. Voor deze programma’s werkt de stichting samen met de lokale communities, en leiden zij coaches op die de programma’s vervolgens op scholen uitvoeren.

Khunti

De actie van HV Myra richt zich speciaal op een project in de regio Khunti. Die ligt in de staat Jharkhand en de Bovelander Foundation zette er met een lokale partner inmiddels een programma op waarbij ruim 3.500 kinderen onder leiding van 30 lokale trainers twee keer per week hockeyen. Er is een lokale competitie opgezet waar jongens en meisjes van de scholen en communities tegen elkaar spelen.

Deze competitie eindigt met een mooi regionaal hockey festival.

Met het geld van HV Myra kunnen nieuwe coaches worden aangenomen en kunnen nieuwe kinderen aansluiten bij het programma. Floris Jan Bovelander is blij met dit initiatief: “Super leuk dat HV Myra ons op deze manier ondersteunt!”.

Sponsoring

Via het online sponsoring-platform www.goal41.nl hebben de verschillende Myra-teams (zowel jeugd, senioren als G teams doen mee) sponsoren geregeld die €1 per gemaakt doelpunt doneren. Daardoor staan de wedstrijden niet alleen in het teken van winnen, maar vooral ook van scoren voor kinderen in India. Ieder doelpunt telt dus dubbel.

HV Myra voorzitter Mette Reitsma: “Het is belangrijk om ons als vereniging te realiseren dat – ondanks alle coronamaatregelen – wij met plezier kunnen sporten. Kinderen in India hebben veel minder mogelijkheden dus vinden wij het belangrijk om ons nu voor hen in te zetten.”

1 COMMENT

  1. Het lijkt mij meer van belang om kinderen in India te ondersteunen die tot de allerarmste groep behoren en dat lijken mij niet de kinderen die tijd hebben om te hockeyen in dat land, maar wie ben ik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.