Restaurant ‘Bij Klaasje’ aan de Oranjebaan gaat wegens personeelsgebrek twee dagen dicht. Het wordt geëxploiteerd door zorgorganisatie Brentano en is bedoeld als buurtrestaurant. De maatregel gaat komend weekend in.

Heel de horeca kampt volgens het bedrijf met onvervulde vacatures. Gewezen wordt er op dat sommige horecaondernemingen zijn gesloten wegens gebrek aan medewerkers.

Achmea

Een overweging van Bij Klaasje zou zijn dat men daar liever vijf dagen volop dan zeven dagen half draait. In de vestiging aan de Klaasje Zevensterlaan, de achterzijde van de Oranjebaan, heeft Brentano een gesloten afdeling voor er wonende dementerenden en verder woontorens als een soort aanleunwoningen, die bewoners overigens van Achmea huren.

Brentano, ooit de naam van Klaasje Zevenster, heeft inmiddels alle grond ter plaatse verkocht. Op de plek van de voormalige aanleunwoningen verrezen flats, die aan jongeren en niet zorgbehoevenden worden verhuurd. Voor de bouw zorgde een projectontwikkelaar.

Half acht

Overigens zijn de restaurants van de andere vestigingen van Brentano – Huis aan de Poel, Nieuw Vredeveld en Belmonte – niet gesloten. Maar ‘Bij Klaasje’ wijkt daarvan in zoverre af dat het een reguliere horecazaak is, waar ook passenten terecht kunnen. Primair is die wel buurtgericht, onder meer komen er mensen eten eb drinken uit de flats voor jongeren. ‘Bij Klaasje’ is om half acht ’s avonds dicht.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.