De GGD waarschuwt voor neptelefoontjes en deurverkoop van anti-covid middelen. Er komen bij die instantie meldingen binnen van bewoners die gebeld zijn en gezondheidsproducten aangeboden krijgen. 

De oplichters doen zich vaak voor als medewerkers van de GGD en zeggen dat er besmettingen met COVID in de buurt zijn. Zij komen naar hun zeggen langs met een pakket, waarin zich zogenaamde schoonmaakmiddelen, paracetamol, testen, mondkappen et cetera bevinden. De criminelen vragen ook met pin te betalen aan de deur.

 Politie

De GGD roept op om alert te zijn op dit soort telefoontjes en mensen die aan de deur anti-covid maatregelen verkopen. “Ga hier niet op in en waarschuw direct de politie”, zegt de GGD, die zelf nooit aan de deur laat betalen voor door die organisatie verleende diensten.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.