Zoals alle politieke partijen in Amstelveen, behalve de ChristenUnie en Actief voor Amstelveen, hield ook de SP donderdag een geheime ledenvergadering, waar de kandidatenlijst voor de volgende verkiezingen uitkwam. Lijsttrekker is opnieuw de fractievoorzitter Patrick Adriaans en raadslid Marina Casadei keert niet terug. Zij is op onverkiesbare plek gezet.  

De leden konden ook reageren het verkiezingsprogramma. In de plaats van raadslid Casadei staat nu Nora Fakirni op de tweede plaats. In de gemeenteraad heeft de SP op dit moment twee zetels. Fakirmi heeft zich ingezet voor de verbetering van haar eigen wijk Bankras / Kostverloren en in de cliëntenraad van de Blijfgroep. Ook maakt zij deel uit van de medezeggenschapsraad van Kinder Campus King.

 ICT

Nummer drie op de lijst is de zelfstandig ICT-ondernemer Edwin Lima. Zijn kennis over ICT-zaken zijn in een wereld met almaar toenemende digitalisering een welkome aanvulling, zegt de SP.

De nummers vier en vijf op de lijst zijn bekenden binnen de gemeente. Sahra Awad zet zich in voor de SP-hulpdienst, vooral voor de Eritrese gemeenschap. Wil Roode is een oude bekende en heeft de afgelopen raadsperiode als burgerraadslid het woord gevoerd over onder andere Werk en Inkomen. Zij zegt graag haar werkzaamheden als burgerraadslid voort te willen zetten in de komende raadsperiode en blijft daarnaast zich als vrijwilliger inzetten bij zowel de Voedselbank als de SP-hulpdienst.

Lijstduwer

Marina Casadei kwam op plaats 19 als lijstduwer. Die functie heeft zij samen met Adriana Glastra van Loon (20). Casadei is ook afdelingsvoorzitter en zal zich meer op de met die functie samenhangende werkzaamheden richten. Nazir Husseini, tot nu lid van een raadscommissie, keert door persoonlijke omstandigheden evenmin terug op de kandidatenlijst.

Op basis van de reacties in de ledenvergadering wordt de laatste hand gelegd aan het verkiezingsprogramma ‘Vertrouwen in Mensen’ gelegd, meldt de SP.

De vijf belangrijke speerpunten in het programma zijn: wonen, zorg en welzijn, werk en inkomen, bestuurscultuur en natuur en milieu. Waar de SP de nadruk op legt is de noodzaak te investeren in de zwakkere wijken en niet in de wijken met een hoge mate van zelfredzaamheid, zegt de partij.

De complete kandidatenlijst van de SP ziet er als volgt uit: Patrick Adriaans,  Nora Fakirni, Edwin Lima, Wil Roode, Sahra Awad, Ted Meijaard, Ellen Steijvers, Bart Stam, Nazifa Sakha, Marco Lucas, Gerda Polman, Pierre de Vogel, Jan Wolters, Danielle Lucas-Klok, Huub Philippens, Dick Kolkman, Frank Bikker, Bob Bakker, Marina Casadei, Adriana Glastra van Loon.

Foto: Top 5 kandidaten SP

2 COMMENTS

  1. Dat is erg jammer dat Casadei niet op een direct verkiesbare plek staat; ze doet goede dingen en werkt hard aan haar raadslidsmaatschap. Dat kan niet van de meeste andere raadsleden gezegd worden die vooral stemvee zijn. Overigens is ze pas uit de gemeenteraad als ze er uit is. Ze kan in theorie verkozen worden met voorkeursstemmen.

    Misschien wel aardig een overzicht te maken van wat de 37 raadsleden nu eigenlijk allemaal gedaan hebben sinds ze raadslid zijn. Zijn ze hun zetel wel waard?? Dan kom je erachter misschien dat de meesten niets wezenlijks uitspoken (behalve stemvee zijn en de coalitie pleasen dus).

    Begroting was aangenomen met 35 stemmen voor en 2 van de SP tegen. Oftewel alle beleidskeuzes worden daarmee door 35 raadsleden gesteund voor 2022. Absurd.

    • Tien van de elf partijen in onze gemeente steunen de begroting en in principe dus het gevoerde beleid. Maw 10 van de 11 partijen zijn het dus eens met het bouwen van stadsvilla’s , het gapende gat tussen de sociale huisvesting en de vrije sector waardoor er nog grotere tekorten zijn aan politie- zorg – en onderwijspersoneel dan anders, het verpesten van het landschap ( zie perikelen rondom de Zwarte Kat) , het aanmoedigen van de vestiging van een evenredig groot aandeel expats, weer meer kantoren, rigide toepassing regels minima, rondpompen van bijstandsgerechtigden op “werkervaringsplekken “ zonder loon, “ wegpesten van starters, abnormale hoge subsidie COBRA enz enz.
      Het zou dan toch wel handig zijn voor de democratie als er eens wat meer tegengas zou komen ipv enkel ja- knikkers.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.